Onze tarieven

Tarieven 2022

De elektriciteits- en gasprijzen zijn de afgelopen periode flink omhoog gegaan. Dat komt doordat er meer vraag is naar gas, maar de voorraad beperkt is. De energie- en warmteleveranciers in Nederland hebben daardoor te maken met stijgende inkoopprijzen. Dit heeft hogere tarieven voor consumenten als gevolg. De snel stijgende energieprijzen houden ook ons bezig. Wij vinden het belangrijk dat warmte voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. Om tegemoet te komen in de extra kosten worden huishoudens volgend jaar ook deels gecompenseerd door de overheid. Hieronder geven we graag meer informatie.

Wat betekent de stijging van energieprijzen voor mij?

Dit betekent dat u in 2022 meer betaalt voor warmte. Wij hebben er alles aan gedaan om de stijging van onze tarieven te beperken. Ondanks de fors gestegen inkoopprijzen, berekenen wij dit jaar 10% minder per afgenomen gigajoule (GJ) dan het maximumtarief van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Daarmee stijgen de totale kosten voor warmte (variabele en vaste kosten samen) bij Eteck met ongeveer 54% ten opzichte van vorig jaar. Daarmee blijven we ruim onder de 67% stijging die de ACM toestaat. Bij de berekening is uitgegaan van hetzelfde verbruik als waar de ACM mee rekent: 35 GJ.

Het gemiddelde verbruik bij Eteck ligt veel lager, namelijk 20 GJ per jaar. Hierdoor wordt de kostenstijging voor de gemiddelde klant beperkt tot 42%, nog zonder de tegemoetkoming van de overheid.

De tarieven kan je terugvinden op het tariefblad voor 2022. Ga hiervoor naarMijnEteck via onze website of de MijnEteck App.

Waar kan ik mijn tarieven inzien?

Je tarieven kan je vanaf 13 januari terugvinden op het tariefblad voor 2022. Ga hiervoor naarMijnEteck of de MijnEteck App. Heb je nog geen account? Dan kan je je eenvoudig online registreren. Uiteraard staat ook ons team Customer Care voor je klaar via telefoonnummer 085-0218000.

Hoe ontvang ik compensatie van de overheid?

De overheid compenseert in 2022 een deel van de hogere kosten op de energierekening van huishoudens. Dit gebeurt door een lagere energiebelasting op elektriciteit en een eenmalige extra belastingvermindering van € 265,-. De compensatie wordt verrekend via de leverancier van je elektriciteit. Je krijgt de compensatie dus uitbetaald via de leverancier van uw elektriciteit en dat zie je daarom niet terug op de facturen van Eteck. Meer informatie over de compensatie kan je vinden op de website van de Rijksoverheid.
website Rijksoverheid

Heb je al een deel van het geld ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt de aanvullende € 500 automatisch van de gemeente waar je woont.

Heb je een aanvraag gedaan maar nog niets gehoord? Dan hoef je geen nieuwe aanvraag te doen bij de gemeente waar je woont.

Werk je, maar verdien je niet veel? Vraag de energietoeslag dan aan bij de gemeente waar je woont. Doe dat ook als je niet zeker weet of je er recht op hebt. Je merkt vanzelf of je de energietoeslag krijgt. Als je teveel verdient, dan wordt je aanvraag afgewezen. Je ontvangt dan geen energietoeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen. De energietoeslag heeft geen invloed op je uitkering. Die verandert er niet door. Ook je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde.

Wil je meer weten over de energietoeslag? Ga dan naar deze website van de Rijksoverheid.