Hoe je betaalt

Over je maandbedrag en jaarnota

Iedere maand betaal je voor onze warmtelevering. Dit (voorschot)bedrag brengen wij in rekening voor aankomende maand. Je kunt deze factuur voldoen per automatische incasso of door een handmatige overboeking. Voorkom extra kosten en doe je handmatige betaling voor het einde van de maand.

Jaarnota

In de eerste zes weken van het jaar, volgt de jaarnota van het jaar ervoor. Aan de hand van de meterstanden bepalen we het werkelijke energiegebruik en de definitieve kosten (let op: dit geldt niet voor alle eindgebruikers van Eteck). Heb je duurzaam geleefd en minder verbruikt dan voorgeschoten? Dan krijg je het verschil terug. Heb je juist meer verbruikt dan verwacht? Dan betaal je het verschil bij. Op basis van je verbruik van vorig jaar wordt een nieuw voorschotbedrag berekend en ingesteld. Dit nieuwe voorschotbedrag kan je terugvinden op de jaarnota. Het geadviseerde voorschotbedrag is gebaseerd op je daadwerkelijk verbruik en daarbij is rekening gehouden met tariefswijzigingen. Wij verwachten dat het voorgestelde voorschotbedrag toereikend is. Dit kunnen wij echter niet garanderen. Mocht je ondanks ons advies toch het voorschotbedrag willen aanpassen, indien voor jou van toepassing, dan is dat op ieder moment mogelijk via MijnEteck Online of de MijnEteck App.

Watch this video in English Group 13

Uitleg over je jaarnota

Wat zie je nu precies op je jaarnota en waar zijn die kosten eigenlijk voor? Met onze toelichting op de jaarnota leggen we je graag uit hoe het zit.

Download toelichting jaarnota Group 13

Maandbedrag wijzigen

Ieder jaar berekenen wij je nieuwe maandbedrag. Dit doen wij op basis van jouw verbruik van afgelopen jaar. Met het voorgestelde maandbedrag zal je naar verwachting goed uitkomen aan het eind van het jaar. Je zult dan weinig extra hoeven te betalen. Het kan ook zijn dat je verwacht dat er binnenkort iets verandert in je situatie. Misschien komt er gezinsuitbreiding of ga je een jaar lang op reis. Dan is het mogelijk je maandbedrag naar boven of beneden aan te passen. Het aanpassen van je maandbedrag kan eenvoudig via MijnEteck Onlineof de MijnEteck App.

Maandbedrag aanpassen via MijnEteck Group 13

Meteropname en verbruik

Staan er op de factuur ook variabele kosten, dan beschikt het gebouw of je woning over een meter. Die registreert de verbruikte warmte, koude en/of warm tapwater. Wij lezen de werkelijk verbruikte eenheden periodiek op afstand uit. Hiervoor hoef je dus niet thuis te zijn.

Bekijk jouw meterstanden en verbruik op MijnEteck

Betaalgemak met automatische incasso

Wil je meer gemak bij betalingen? Vraag automatische incasso aan! Wij schrijven dan rond de 27e van de maand automatisch het maandbedrag af. Zonder dat je daarnaar hoeft om te kijken. Uiteraard hou je grip op de betalingen en het voorschotbedrag via MijnEteck Online of de MijnEteck App. Hier kan je jouw maandbedrag aanpassen, facturen bekijken en de status van de betalingen inzien.