Meterstanden aflezen

Meten is weten

Heb je van ons een e-mail ontvangen met een meteropnameverzoek? Klik dan simpelweg op de link in de e-mail om je meterstanden aan ons door te geven. Wanneer je die link gebruikt, hebben we de belangrijkste gegevens al voor je ingevuld en rolt het zo ons systeem in. Wel zo makkelijk!

Hulp nodig bij het aflezen van je meterstand? We helpen je op weg. Hieronder zie je de meestgebruikte warmtemeters met uitleg.

  • Kamstrup Multical 401
  • Kamstrup Multical 402
  • Kamstrup Multical 403
  • Diehl Metering Sharky 775
  • Kamstrup Multical 21

Kamstrup Multical 401

De Multical 401 toont het totale warmteverbruik als het kleine zwarte pijltje boven het eerste icoontje staat, zoals in de afbeelding hiernaast. Het warmteverbruik (meterstand Warmte) wordt in de meeste gevallen in GJ aangegeven en soms in kWh of MWh.

Je kunt wisselen tussen de gegevens door op de grote primaire drukknop (witte knop met zwart driehoekje) te drukken. Je zult zien dat de kleine zwarte pijl in het display verspringt tussen de verschillende opties.

Voor het tonen van je warmwatergebruik (meterstand Warmtapwater) houd je de grote primaire drukknop 5 seconden vast totdat de stand verschijnt. Jouw meterstand wordt weergegeven in m3 en meestal met twee cijfers achter de komma.

Meer weten over deze meter? Bekijk de online handleiding.

Kamstrup Multical 402

De Multical 402 toont het totale warmteverbruik als rechtsboven E1 staat, zoals in de afbeelding hiernaast. Je kunt wisselen tussen de gegevens door op de bovenste grijze drukknop te drukken. Herhaal dit tot E1 in het display verschijnt en lees je meterstand Warmte af (weergegeven in kWh, MWh of GJ).

Met de tweede knop kan je o.a. historische en gemiddelde waarden aflezen. Na 4 minuten wachten, toont de warmtemeter automatisch weer het totale energieverbruik

Voor het tonen van je warmwatergebruik (meterstand Warmtapwater) blijf je op de grijze knop drukken totdat rechtsboven een A verschijnt. Jouw meterstand wordt weergegeven in m3 en meestal met twee cijfers achter de komma.

Meer weten over deze meter? Bekijk de online handleiding.

Kamstrup Multical 403

De Multical 403 toont het totale warmteverbruik als rechtsboven E1 staat, zoals in de afbeelding hiernaast. Je kunt wisselen tussen de gegevens door op de linker zwarte drukknop te drukken. Herhaal dit tot E1 in het display verschijnt en lees je meterstand Warmte af (weergegeven in kWh, MWh of GJ).

Met de tweede knop kan je o.a. historische en gemiddelde waarden aflezen.

Na 4 minuten wachten, toont de warmtemeter automatisch weer het totale energieverbruik (weergegeven in kWh, MWh of GJ).

Meer weten over deze meter? Bekijk de online handleiding.

Diehl Metering Sharky 775

Druk eenmaal op de zwarte knop. Je totale warmteverbruik wordt direct in het display weergegeven in GJ (GigaJoule) en meestal met drie cijfers achter de komma. De Sharky 775 toont het warmteverbruik als linksonder 1 staat, zoals in de afbeelding hiernaast. Dit is de huidige meterstand voor Warmte.

Je kunt wisselen tussen de gegevens door steeds op de zwarte drukknop te drukken. Je zult zien dat het nummer linksonder dan meewijzigt.

Meer weten over deze meter? Bekijk de online handleiding.

Kamstrup Multical 21

De Multical 21 meet jouw verbruik van warm water. Het display toont direct de actuele meterstand voor Warmtapwater. Dit wordt weergegeven in m3 en meestal met drie cijfers achter de komma.

Meer weten over deze meter? Bekijk de online handleiding.

Geef je meterstanden door via de link in je e-mail

Heb je van ons een e-mail ontvangen met een meteropnameverzoek? Klik dan op de link in de e-mail om je meterstanden eenvoudig door te geven. Wanneer je die link gebruikt, hebben we de belangrijkste gegevens al voor je ingevuld en rolt het zo ons systeem in. Wel zo makkelijk!

Alternatieve wijze doorgeven meterstanden

Heb je van ons instructies gekregen om op een andere wijze je meterstanden door te geven? Dan kan je hiervoor, alleen op aanwijzing van onze medewerkers, deze link gebruiken. In alle andere gevallen willen we je vragen om je meterstanden via het meteropnameverzoek in je e-mail door te geven. Zo verkleinen we samen de kans op fouten en mogelijke vertragingen.