Warmtetarieven 2023

Onderstaande tarieven zijn onze standaardtarieven voor huishoudens met verbruik en waar het prijsplafond wordt toegepast. Welke kosten voor u van toepassing zijn, is afhankelijk van wat u afneemt en wat er contractueel is vastgelegd. Dit kunt u onder andere terugvinden op uw tariefblad of op uw overeenkomst.

De kosten voor warmte worden bepaald door variabele en vaste kosten. De vaste kosten staan los van uw verbruik. Hiervoor betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag. De variabele kosten betaalt u per gigajoule (GJ) of m3, die met een voorschotbedrag per maand bij u in rekening worden gebracht.

Onze nieuwe tarieven gaan in per 1 januari 2023 en gelden voor één jaar. U kunt een volledig overzicht van de voor u geldende tarieven terugvinden op uw tariefblad voor 2023. Deze staat vanaf eind december voor u klaar op MijnEteck Online en in de MijnEteck App.

Net als huishoudens lopen warmtebedrijven aan tegen de extreme prijzen voor elektriciteit en gas. Dit heeft hogere tarieven voor u als gevolg. Naast de fors gestegen inkoopkosten treft ook de inflatie onze onderneming. Wij betreuren deze hoge warmtetarieven maar zien geen andere mogelijkheid dan de gestegen kosten aan u door te berekenen.