Wat wij leveren

Warmtapwater

Warmtapwater via Eteck

Mogelijk ontvang je in jouw woning of bedrijfsruimte ook warmte voor de verwarming van tapwater. Of dit bij jou het geval is, zie je terug op de factuur of op MijnEteck. Afhankelijk van wat voor jou van toepassing is, zie je de onderstaande posten op de factuur staan.

Een vrouw in een vrijstaand bad, waarbij je alleen haar voeten in roze laarzen ziet

Levering warmte t.b.v. warmtapwater (per m³ )

Dit zijn de kosten voor het opwarmen van koud leidingwater naar warm kraanwater. Vaak wordt hierbij met een aparte warmwatermeter het verbruik gemeten.

Levering van koud leidingwater

In sommige gevallen leveren wij ook het koude leidingwater. Dit water kopen wij in bij het waterleidingbedrijf bij jou in de regio. De kosten rekenen wij 1-op-1 door. Hier komen dus geen extra kosten bij.

Toeslag warmtapwaterklasse

Dit is een toeslag op basis van de comfort klasse voor warmtapwater (CW-klasse). Standaard wordt CW-4 klasse geleverd. Wanneer uw warmtapwater-aansluiting een hogere CW-klasse heeft (bijvoorbeeld CW-5 of CW-6) dan betaalt u hiervoor een toeslag. Tot 2022 was de toeslag voor lagere CW-klassen opgenomen in het vastrecht. Sinds 2023 zijn de kosten opgesplitst zodat dit overeenkomt met de tarieven die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) communiceert.

Online inzicht in tarieven

Onze tarieven worden bij aanvang van een project vastgesteld in overleg met de projectontwikkelaar, aannemer of woningcorporatie. Onze tarieven worden jaarlijks aangepast en zijn uiteraard altijd in lijn met de geldende wet- en regelgeving. Jouw tarieven vind je terug op de tariefbladen in MijnEteck Online en in de MijnEteck App. Op de tariefbladen staat ook vermeld hoe de tariefbladen geïndexeerd worden.

Maak je nog geen gebruik van MijnEteck Online of de MijnEteck App? Op het online klantenportaal en de app heb je niet alleen inzicht in tarieven, maar kun je ook overal je facturen en de status van betalingen raadplegen. Daarnaast kun je 24/7 een storing melden, een verhuizing doorgeven en je gegevens wijzigen.