Wat wij leveren

Comfortabele warmte

Via ons warmtenet leveren wij op verschillende manieren warmte aan woningen. Daarvoor werken wij met uiteenlopende technieken. En die techniekkeuze kan per appartementencomplex of woonwijk verschillen.

Jouw warmtesysteem

Het warmtesysteem dat we voor jouw woning gebruiken, hangt af van de ruimte die er is, hoe de bodem in jouw wijk eruit ziet en wat de (bouw)plannen in de omgeving zijn. Ben je aangesloten op ons warmtenet en wil je weten welke techniek voor jouw woning is toegepast? Bekijk de informatiekaart op MijnEteck.

Op de informatiekaart zie je ook meteen welk deel van het systeem van ons is en welk deel van het systeem van jou of de verhuurder is. Wij plegen onderhoud aan ons deel van het systeem en zorgen voor tijdige vervanging en reparatie.

Warmtelevering via Eteck

Vaste kosten

Ons tarief bestaat uit twee soorten kosten: vast en variabel. Het vaste deel geldt voor vrijwel alle woningen en bedrijven waaraan Eteck levert. De vaste kosten staan los van het verbruik en betaal je altijd, of je nu gebruik maakt van de warmte of niet. Dus ook tijdens vakanties of leegstand van een gebouw. Afhankelijk van wat voor jou van toepassing is, zie je de volgende posten op de factuur staan:

 • Warmte-aansluiting
  De vaste kosten van onder andere het transport van warmte en het beheer en onderhoud van het warmtenet en de warmteaansluiting in je woning of bedrijfsruimte.
 • Meettarief
  De vaste kosten voor het gebruik van de meter en voor het meten van je verbruik.
 • Afleverset
  De vaste kosten voor het onderdeel in je woning of bedrijfsruimte dat nodig is om de geleverde warmte veilig over te brengen naar de binneninstallatie. Dit kan bijv. een warmtepomp zijn of een aansluit- of afleverset.

Variabele kosten

De variabele kosten betaal je voor het verbruik van warmte en zijn niet voor alle woningen en bedrijven van toepassing. De hoeveelheid geleverde warmte meten wij in gigajoule (GJ). Afhankelijk van wat voor jou van toepassing is, zie je de volgende posten op de factuur staan:

 • Levering ruimteverwarming
  Dit zijn de kosten van het aantal gigajoule dat je gebruikt voor de verwarming van de woning.

Online inzicht in tarieven

Onze tarieven worden bij aanvang van een project vastgesteld in overleg met de projectontwikkelaar, aannemer of woningcorporatie. Onze tarieven worden jaarlijks aangepast en zijn uiteraard altijd in lijn met de geldende wet- en regelgeving. Jouw tarieven vind je terug op de tariefbladen in MijnEteck en in de Eteck App. Op de tariefbladen staat ook vermeld hoe de tariefbladen geïndexeerd worden.

Maak je nog geen gebruik van MijnEteck of de Eteck App? Op het online klantenportaal en de app heb je niet alleen inzicht in tarieven, maar kun je ook overal je facturen en de status van betalingen raadplegen. Daarnaast kun je 24/7 een storing melden, een verhuizing doorgeven en je gegevens wijzigen.