Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Werken aan beter

Iedere dag streven we naar maximale impact op de verduurzaming van de warmte- en koudevraag. Toch vinden we dat niet genoeg. We willen onze impact vergroten. We geven niet alleen om de aarde, maar ook om de maatschappij. Daarom ondernemen we allerlei activiteiten die de wereld beter maken. Want het kan altijd beter. En daar gaan wij voor.
''Door bij te dragen aan goede doelen, gerelateerd aan onze missie, creëren we meer maatschappelijk bewustzijn.''
Niek de Wit - Teamlid MVO bij Eteck

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is onderdeel van onze bedrijfsvoering. Medewerkers leveren hier een belangrijke bijdrage aan; van kleine individuele tot grote collectieve initiatieven!

Zo hebben we bij de voedselbank in Waddinxveen geholpen met het klaarzetten van de voedselpakketten en een donatie gedaan van koffie en waspoeder voor 240 gezinnen.

Maar ook kleinere initiatieven krijgen de aandacht zoals een collega die gesponsord is bij deelname aan de Roparun, een stichting die activiteiten organiseert voor ongeneeslijk zieke mensen. En onze kerstpakketten zijn onderdeel van het MVO-beleid, waarbij medewerkers de keuze krijgen om de waarde van hun kerstpakket te doneren aan MVO-doelen. Eteck verdubbelt de gedoneerde waarde waardoor we o.a. een mooi bedrag aan de Cliniclowns konden overmaken.

Het beeld wat staat voor MVO bij Eteck. Een man die een kind in een kruiwagen in de tuin duwt.

Met Pantar, een sociaal leer- en werkbedrijf uit Amsterdam, hebben we een samenwerking om oude energiemeters te laten demonteren en te laten recyclen. Ook zetten we hen in bij o.a. het verzenden van mailings. Hiermee geven we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding en dragen we met de demontage van oude energiemeters bij aan een betere scheiding van grondstoffen. Lees hier meer over deze fijne samenwerking.

CO₂-reductie

Met onze innovatieve oplossingen dragen we bij aan de verduurzaming van Nederland. Hiermee besparen we ieder jaar tonnen CO₂. In 2020 was dit op onze exploitaties een reductie van maar liefst 36.587 ton en die afname wordt, dankzij onze groei en verduurzaming van oudere installaties, jaarlijks groter.

Digitalisering bedrijfsprocessen

Ook onze bedrijfsprocessen maken we steeds duurzamer om impact te maken met CO₂ reductie. Zo zijn we overgestapt van ''handtekeningen op papier'' naar het elektronische handtekeningen systeem DocuSign. Hiermee hebben we in een jaar tijd alleen al aan papier, een besparing van 308 kg hout en 7.560 liter water gerealiseerd. Dit komt overeen met een CO₂ besparing van 772 kg. Dat zijn wel 36 bomen!

Lees hier meer over onze bijdrage met elektronische handtekeningen.

Foto van bomen in het kader van milieubesparing, MVO, klimaat etc.

Mobiliteit

Thuiswerken is een vast onderdeel van ons beleid. Als medewerkers naar kantoor komen, dan gaat de voorkeur uit naar fiets en openbaar vervoer. Toch is de auto soms onvermijdelijk, daarom bestaat een steeds groter deel van ons wagenpark uit elektrische auto's.

Zelfs onze promobus, een oude VW T2, hebben we volledig elektrisch laten maken. Zo rijden we duurzaam langs onze projecten.

Foto van de voorkant van de Eteck VW bus met op de achtergrond de banner op de technische ruimte van Centrumeiland Amsterdam-IJburg

Groene stroom

Onze energie kopen wij zelf in bij Scholt Energy. Gegarandeerd groene stroom. Ook worden de installaties in onze technische ruimtes van Nederlandse groene stroom voorzien. Zelfs in woningen met een 2e allocatiepunt, zorgen wij voor duurzame energie voor de individuele warmtepomp. Zit je er toch iets lekkerder bij.

Een warme bijdrage van ons voor:

  • Logo Care for Family - voedselbank Waddinxveen - MVO download.jpg
  • Logo Pantar - MVO download.png
  • Logo Trees for all - MVO download.png
  • Logo Natuurlijk IJburg - MVO download.png
  • Logo Natuur en Milieu - MVO - download.png
  • Logo Roparun - MVO download.png
  • Logo Cliniclowns - MVO download.jpg