Foto van bomen in het kader van milieubesparing, MVO, klimaat etc. Foto van bomen in het kader van milieubesparing, MVO, klimaat etc.
1 maart 2021

Milieubesparing door elektronische handtekeningen

Onze missie is maximale impact maken op de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag. Dit doen we op onze exploitatie projecten en daarnaast streven we naar een steeds duurzamere bedrijfsvoering.

Eén van de stappen die we hierin gezet hebben is zoveel mogelijk overstappen van handtekeningen op papier naar een elektronisch handtekeningen systeem. De e-Signature is in Nederland juridisch geaccepteerd waardoor een fysieke handtekening op papier ook niet altijd nodig is.

Sinds eind 2019 gebruiken we DocuSign: een elektronisch handtekeningensysteem waarmee zakelijke documenten ondertekend en afgehandeld worden. Hierdoor werken we niet alleen milieubewuster, het is ook efficiënter. Contracten, die vaak door meerdere partijen ondertekend moeten worden, hoeven niet in meervoud geprint te worden, in een enveloppe per post toegezonden te worden om vervolgens weer retour gestuurd te worden.

''DocuSign verhoogt de efficiëntie en we dragen zo ook ons steentje bij voor een beter milieu.''
Frederique van Groningen – secretariaatmedewerker bij Eteck

Met de investering in dit softwarepakket waarmee we de stap van ‘’papieren handtekeningen’’ naar elektronische handtekeningen gemaakt hebben, hopen we naast onze eigen bijdrage ook anderen te stimuleren om na te denken over mogelijkheden voor een duurzamer bedrijfsproces. Doe wat je kunt; of dat nu grote of kleine stappen zijn!

* In de software van DocuSign zit een automatische rapportage waarmee een indicatie wordt gegeven van milieubesparing.

Lezen op welke wijze we nog meer bijdragen aan een duurzamere maatschappij?