Handig om te weten!

Bij laag temperatuur verwarming

Omdat wij het belangrijk vinden dat u kunt genieten van optimaal wooncomfort, geven wij u een aantal tips voor een behaaglijke temperatuur in uw woning.
  • Het opwarmen van een vloer gaat trager dan traditioneel verwarmen. Het duurt enige uren voordat de betonnen vloer en de vloerbedekking zijn opgewarmd.
  • Mogelijk slaat de vloerverwarming niet aan en voelt de vloer koud. Dit kan als de woonruimte nog voldoende warm is. Zodra de hoofdthermostaat een lagere temperatuur aangeeft dan de gewenste, dan zal het systeem in werking treden. Het kan enige uren duren voordat de vloer behaaglijk warm aanvoelt.
  • Als het weer snel verandert (meerdere graden in 1 dag) is het systeem niet in staat om continue (of snel) te schakelen. Het schakelen zou de duurzaamheid van het systeem te niet doen.
  • Om de woning optimaal duurzaam te verwarmen adviseren wij om de thermostaat niet lager of hoger te zetten voor een periode van minder dan 24 uur. Zorg voor een constante temperatuur en sluit ’s avonds de gordijnen om warmte binnen te houden.
  • Droge lucht warmt sneller op. Ventileer de woning kort en krachtig om warmteverlies te beperken en laat ramen/deuren gedurende de dag niet onnodig open staan.