Foto van huizen in aanbouw op project Keijzershof Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp Foto van huizen in aanbouw op project Keijzershof Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp
Park van Buijsen

Nieuwbouwwijken in Pijnacker-Nootdorp

Binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp worden de wijken Keijzershof en Tuindershof met nieuwbouw uitgebreid. Alle woningen hebben een EPC van 0.
878 woningen
Collectieve WKO met individuele warmtepompen
Secundaire allocatiemeter

Alle nieuwbouw woningen hebben minimaal een EPC van 0 en zijn ieder uitgerust met een individuele warmtepomp en ingebouwde zonnepanelen voor energieopwekking. Ook zijn de woningen voorzien van een tweede allocatiemeter. Hiermee kan een duidelijk onderscheid worden gemeten in het stroomverbruik van de bewoner zelf en de stroominkoop door Eteck ten behoeve van de warmtepomp.

De energie wordt onttrokken vanuit een collectieve Warmte Koude Opslag (WKO) met koude en warme bronnen. Een centrale techniek ruimte scheidt het grondwater uit de bronnen van het distributiewater dat naar alle warmtepompen wordt gepompt. In de warmtepompen wordt de energie opgewaardeerd voor energielevering aan de woningen. De regeneratie wordt geregeld door middel van oppervlaktewater uit de lokale Plas van Buijsen. Als het project volledig gerealiseerd is zijn er in totaal 10 bron doubletten verspreid over het gehele gebied.

Download hier het gezamenlijk persbericht van BPD, Waaijer Projectrealisatie, Kavel Vastgoed en Eteck.