Duurzame samenwerking

Gemeenten en overheden

Hoe gaan de wijken in jouw gemeente over van aardgas naar duurzame manieren van verwarmen? Versnel samen met ons de warmtetransitie mét tevreden bewoners.

In Nederland staan we voor een flinke opgave. De CO₂-uitstoot moet omlaag. Gemeenten hebben hierin een sleutelrol gekregen. Op regionaal niveau via de Regionale Energiestrategie (RES) en op gemeentelijk niveau via de Transitievisie Warmte en het Wijkuitvoeringsplan. Bij de totstandkoming zijn vele partijen betrokken: van woningcorporaties en netbeheerders tot (vertegenwoordigers van) bedrijven en bewoners. Wij overzien de hele keten en kunnen helpen bij het versnellen van de warmtetransitie in jouw gemeente. We zeggen niet voor niets: Samen naar 0!

Van aardgas naar duurzame warmte

Bij Eteck werken we dagelijks aan de realisatie van betaalbare, duurzame warmte. Wij leveren warmte en koude aan grotere groepen klanten met behulp van lokale, duurzame bronnen. Bij bestaande bouw kiezen we een logisch moment om naar duurzame warmte over te stappen, bijvoorbeeld als de collectieve gasgestookte installatie in een appartementencomplex vervangen moet worden. Hoe we dat doen? We leggen het in onze video uit.

We zijn er dag en nacht voor bewoners

Bij de start van een warmteproject is de eindklant meestal nog niet in zicht, zoals bij nieuwbouw. Eteck zorgt daarom voor herkenbaarheid op de bouwplaats en zijn we aanwezig op bewonersavonden. We geven uitleg over het systeem, over onze tarieven en hoe zij zelf duurzamer kunnen wonen. We gaan ook in gesprek over wat ze van ons mogen verwachten; we staan 24/7 voor hen klaar.

Over onze service naar bewoners Group 13

Techniekonafhankelijke en betaalbare oplossingen

Wij zitten niet vast aan één technische oplossing en luisteren naar de behoeftes van onze klanten. Ook kijken we naar de omgeving; leent de bodem zich voor warmte-koudeopslag? Is er oppervlaktewater (een plas of sloot) in de buurt waar we warmte uit kunnen halen? Zijn er andere lokale duurzame warmtebronnen? Alles met het oog op maximale duurzaamheid, betaalbaarheid en leveringszekerheid.

Lees over onze duurzame oplossingen Group 13
Foto van project De Tuinen in Woudenberg waar zonnecollectoren op het dak zijn geplaatst om te verduurzamen.

Kennisdeling

Wij delen graag onze kennis. Omdat wij geloven dat de warmtetransitie haalbaar is als we slimme keuzes maken. En daar is kennis voor nodig.

Schrijf je in voor een van onze kennissessies en we vertellen je meer over de verschillende aspecten die bij de levering van duurzame warmte komen kijken. Van techniek tot juridisch en van financieel tot dienstverlening aan de eindgebruiker.

Meer weten?

Duurzaamheid is onze passie. Al ons werk is maatwerk, dus neem contact met mij op als u wilt weten wat wij voor uw gemeente kunnen betekenen.

Tim Rijkhoek
Ontwikkelaar

Stuur mij een e-mail
Foto van Tim Rijkhoek, ontwikkelaar bij Eteck