20 februari 2023

Reactie Eteck op uitzending Radar

Maandag 20 februari is Eteck genoemd in de uitzending van Radar van AVROTROS. Tijdens de uitzending zijn twee bewoners en een jurist aan het woord gekomen over de gestegen tarieven. Wij begrijpen dat tariefstijgingen, zeker in deze tijd, vragen en emoties oproepen bij onze klanten.

In de uitzending kwamen vragen naar voren, die Eteck ook heeft ontvangen van klanten. Om zorgvuldig en onderbouwd antwoord te geven, is Eteck een onderzoek gestart naar de tariefstelling 2023 voor specifiek haar bronenergieprojecten, ook daar waar geen vragen door bewoners zijn gesteld. Het gaat daarbij om circa 25 projecten, ongeveer 10% van het totale klantenbestand.

Eteck wil met het onderzoek een compleet beeld hebben om daarna de betrokken bewoners transparant daarover te kunnen informeren. Bronenergieprojecten zijn niet zonder meer vergelijkbaar, vandaar dat elk project specifiek bekeken wordt. Mocht uit het onderzoek blijken dat onjuiste tarieven zijn gehanteerd, dan vindt er uiteraard met terugwerkende kracht een financiƫle correctie plaats.

Over bovenstaande zijn we ook in contact met onder andere enkele bewoners(groepen) en gemeenten. Naar verwachting kan Eteck medio maart volledige helderheid geven naar de bewoners op deze specifieke projecten. Dat is ook de reden dat Eteck voor nu een schriftelijke reactie aan Radar heeft gegeven.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de uitzending van Radar, dan vindt u hieronder antwoord op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stuurt u ons dan een bericht via tarieven@eteck.nl.