Foto van project HOF36 Lammenschans in Leiden Foto van project HOF36 Lammenschans in Leiden
17 november 2021

Fossielvrij wonen in HOF36 Leiden

Op het laatste nog braakliggende deel van de Lammenschansdriehoek wordt door Zinc Real Estate HOF36 gerealiseerd. Het project bestaat uit vijf gebouwen met in het midden een groene hof. Eteck mag het nieuw te bouwen vastgoed langjarig voorzien van duurzame warmte. De duurzaamheidsambities van Zinc Real Estate op dit project zijn hoog!

Voor HOF36 wordt gestreefd naar een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,2. Dat wordt bereikt door de daken maximaal te benutten met in totaal ruim 1.000 zonnepanelen. Met de panelen wordt elektriciteit opgewekt dat onder andere wordt ingezet voor het warmte-koudeopslagsysteem (WKO). Dit all-electric systeem zorgt voor de benodigde warmte, verkoeling en warmtapwater aan de woningen. Mede doordat de zonnepanelen de WKO-installatie voorzien van elektriciteit is het centrale energiesysteem fossielvrij.

Samenwerkingen

Het project wordt ontwikkeld door Zinc Real Estate en de warmte-installatie wordt in samenwerking met Roodenburg gerealiseerd. Na oplevering neemt Eteck de warmtelevering voor 30 jaar in exploitatie.

“ Zinc Real Estate en Eteck maken met deze 444 duurzame woningen impact in Leiden.’’
Merijn Brouwer - Ontwikkelaar bij Eteck

Over HOF36

HOF36 maakt deel uit van de grootste gebiedsontwikkeling van Leiden, waarbinnen de gemeente het gebied transformeert van bedrijventerrein tot een nieuwe, bruisende stadswijk. Op de plek van HOF36 stond vroeger de stickerfabriek Avery. Binnen twee jaar zullen hier 444 woningen verrijzen. Van studio’s tot driekamerappartementen, waarvan een deel in de sociale sector verhuurd wordt.

Naast woningen komen er ook andere voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, een apotheek en horeca. De start van de bouw staat gepland in het eerste kwartaal van 2022. De bouwtijd van de 5 gebouwen is kort: slechts 26 maanden. De verwachte oplevering en start exploitatie is dan in het voorjaar van 2024.

Bekijk wat wij voor projectontwikkelaars kunnen betekenen.