Logo van de Open Energiedag Logo van de Open Energiedag
19 augustus 2021

Eteck neemt deel aan de Open Energiedag

Zaterdag 11 september is de landelijke Open Energiedag. Een initiatief van NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie), in samenwerking met o.a. BodemenergieNL en Energie Nederland. Eteck stelt het project Oostelijke Handelskade in Amsterdam deze dag open voor het publiek. Iedereen die geïnteresseerd is in de werking van een duurzame warmte-installatie en de energietransitie kan langskomen om de werking van het systeem van dichtbij te zien.

Eteck stelt het project Oostelijke Handelskade in Amsterdam open vanwege de bijzondere locatie. Op en rond het Oostelijk Handelskadegebied en de aansluitende Piet Heinkade wordt gewoond, gewerkt en is horeca ruim aanwezig. De verschillen in energievraag van de eindgebruikers maken de toepassing van TEO (thermische energie uit oppervlaktewater) als duurzame bron, in combinatie met warmte-koudeopslag in de bodem, zeer interessant. Het gebiedsgebonden energiesysteem voorziet de afnemers van duurzame warmte, koeling en warm tapwater.

Doel van de open dag

Het doel van deze Open Energiedag is het verstrekken van kennis over gebiedsgebonden energieoplossingen en (lokaal) enthousiasmeren voor de energietransitie. Met onderbouwde informatie en het praktijkvoorbeeld laat niet alleen Eteck, maar de hele duurzame energiesector zien waar het aan werkt.

Geïnteresseerden wordt verzocht zich vrijblijvend aan te melden in verband met de RIVM richtlijnen. Door vrijblijvende voor-aanmelding krijgt iedereen de ruimte en gelegenheid om uitleg te krijgen en te zien hoe zo'n warmtesysteem er nu uitziet. En vergeet je Coronapas niet mee te nemen!

Het was een geslaagde dag!

Bekijk de aftermovie van de Open Energiedag 2021 en zet zaterdag 10 september 2022 alvast in je agenda. Dan is de volgende landelijke Open Energiedag. We hopen je dan te ontmoeten!