Afbeelding van project The City Post in Zwolle wat voorzien wordt van een all-electric WKO-systeem om duurzaam te verwarmen en te verkoelen. Afbeelding van project The City Post in Zwolle wat voorzien wordt van een all-electric WKO-systeem om duurzaam te verwarmen en te verkoelen.
1 juli 2021

Duurzame warmte en koude voor The City Post

Het voormalig postsorteercentrum in Zwolle wordt getransformeerd tot duurzaam en futureproof bedrijfsvastgoed. Het gebouw met 33.000 m² bedrijfsvloeroppervlakte, wordt onder andere voorzien van een all-electric WKO-systeem.

Aan de Westerlaan in Zwolle ligt, naast het station, het voormalige TPG-Post Expeditie Knooppunt (EKP). Het object is gebouwd in de jaren zeventig en was tot halverwege de jaren negentig in gebruik als postsorteercentrum. Dankzij de ligging in de unieke Spoorzone Zwolle heeft het gebouw een hoge ontwikkelingspotentie.

Voor DC Vastgoed was dit reden om het object te verwerven en te transformeren tot The City Post; een plaats die ruimte biedt aan mensen en organisaties om te ondernemen, elkaar te leren kennen, samen te werken en een netwerk op te bouwen.

Met Eteck is het goed samenwerken en kunnen we onze huurders langjarig duurzame warmte en koude garanderen.
Gerrit Jan Corporaal - DC Vastgoed

Eteck realiseert samen met installatiepartner De Groot Installatiegroep uit Emmen een duurzame all-electric warmte-koudeopslagsysteem (WKO) voor alle drie de bouwfases. Dertig jaar lang levert Eteck lokaal opgewekte hernieuwbare warmte en koude aan de gebruikers van het gebouw.

De start van de werkzaamheden vindt plaats in 2021. De eerste huurders worden begin 2023 verwacht.