Foto van project Repelwei in Barendrecht. Appartementencomplexen Foto van project Repelwei in Barendrecht. Appartementencomplexen
Repelwei Barendrecht

Verduurzaming na overname

Project Repelwei in Barendrecht is in 2017 overgenomen van Greenspread. Met onze missie om impact te maken op de verduurzaming hebben we de verouderde installatie geoptimaliseerd.

Start levering: 01-2017
Overname - Recovery
62 WEQ
Bouwjaar installatie 2009

Deze collectieve Warmte Koude Opslag (WKO) dateert uit 2009 en functioneerde bij overname niet optimaal. Door meerdere (onder)delen van de technische installatie te vervangen, te verbeteren en/of extra onderhoud te plegen, is het gehele warmtesysteem beter en duurzamer gaan functioneren. Ter voorbereiding op de recovery is de gehele installatie, vanaf de bron tot in de woningen, beoordeeld op mogelijke verbeterpunten. Deze zijn goed op elkaar afgestemd wat meer impact geeft en effici├źnter is.

Recovery voor tevreden bewoners!

Wat is er verbeterd?

  • de afleversets in de 62 woningen zijn vervangen
  • alle woningen zijn voorzien van een nieuwe digitale kamerthermostaat
  • in de technische ruimte is de regeltechniek vervangen door de moderne standaard Priva Blue ID
  • een Photo-Volta├»sch en Thermische (PVT) installatie en een drycooler zijn gerealiseerd op het dak. De zonnepanelen zetten niet alleen licht om in elektriciteit maar onttrekken tevens warmte. Hierdoor worden de WKO-bronnen op een duurzame manier geregenereerd en is er ook in de toekomst voldoende warmte beschikbaar. De PV-opbrengsten worden rechtstreeks naar de woningen gevoerd om maximaal te kunnen profiteren van de opwek.