Foto van project Repelwei in Barendrecht. Appartementencomplexen Foto van project Repelwei in Barendrecht. Appartementencomplexen
24 september 2020

Recovery Repelwei Barendrecht in volle gang

Eteck streeft naar maximale impact op de verduurzaming van de warmte- en koudevraag in Nederland. Dat doen we mede door verouderde of constructief verkeerd gebouwde installaties te verbeteren. Dit leidt tot een duurzamere installatie en een beter wooncomfort voor onze klanten.

De voorbereiding

Ook voor de appartementencomplexen Repelwei in Barendrecht worden verbeteringen doorgevoerd. Door meerdere (onder)delen van de technische installatie te vervangen, te verbeteren en/of extra onderhoud te plegen, zal het gehele warmtesysteem beter en duurzamer functioneren. Bij de voorbereiding op deze recovery hebben wij de gehele installatie, vanaf de bron tot in de woningen, laten beoordelen op mogelijke verbeterpunten. Deze worden goed op elkaar afgestemd wat meer impact geeft en effici├źnter is, dan bijvoorbeeld jaarlijks een kleine aanpassing of vervanging.

De werkzaamheden laten wij uitvoeren door Kropman, waar we nauw en naar tevredenheid mee samenwerken.

Comfortverbetering

De afleversets in de 62 woningen worden vervangen en alle woningen worden eveneens voorzien van een nieuwe digitale kamerthermostaat. Deze communiceert met de afleverset waardoor de bewoners de temperatuur nu eenvoudig kunnen instellen en aflezen. Ook kunnen ze nu zelf de levering wijzigen naar alleen warmte, alleen koude of helemaal geen levering. Zo hebben zij volledige controle over de temperatuur in hun woning en het verbruik.

Meerdere recovery projecten

Om maximale impact te kunnen hebben op de verduurzaming van de warmte- en koudevraag in Nederland, heeft Eteck in de periode 2011-2017 een groot aantal projecten overgenomen van o.a. traditionele energiebedrijven, woningcorporaties en installateurs. Met name op deze projecten worden de komende jaren constructieve en vergaande technische verbeteringen doorgevoerd.

Het eindresultaat is een tevreden klant die geniet van optimaal een duurzaam wooncomfort!