Een foto van de Kennedyflat in Egmond aan Zee. Het 1e project bestaande bouw wat door Eteck aardgasvrij wordt gemaakt. Een foto van de Kennedyflat in Egmond aan Zee. Het 1e project bestaande bouw wat door Eteck aardgasvrij wordt gemaakt.
Kennedyflat - Egmond aan Zee

Aardgasvrij maken van bestaande bouw

Het jaren '60 flatgebouw Kennedyboulevard in Egmond aan Zee is op initiatief van de VvE geheel verduurzaamd en van het gas af. Dit project is het voorbeeld hoe je dat betaalbaar en haalbaar kunt doen.

Start levering: 09-2021
74 appartementen
gebouwd in 1965
lucht-water-warmtepompen

Een appartementencomplex uit 1965 met 74 woningen wat op initiatief van de Vereniging van Eigenaren verduurzaamd. In 2005 is een groot gedeelte van de buitengevel al geïsoleerd met een voorzetgevel en is dubbel en triple glas toegepast. De volgende verduurzamingsstap was van het aardgas af.

Samen met Kersten Energietechniek uit Elst heeft Eteck gekozen voor een cascade opstelling van lucht-water warmtepompen. De VvE heeft zelf 270 PV panelen op het dak gelegd waarmee voor het grootste gedeelte kan worden voorzien in de elektriciteitsbehoefte van de nieuwe warmte opwekkingsinstallatie.

Kennedyflat aardgasvrij dankzij de VvE

De Kennedyflat in Egmond aan Zee is op initiatief van de actieve Vereniging van Eigenaren in 2020/2021 verduurzaamd en aardgasvrij gemaakt. Bekijk de video hiernaast of download de brochure via onderstaande knop: Een flatgebouw uit 1963 en hoe de VvE met succes schakelde van aardgas naar duurzame energie.
Aardgasvrije maken Kennedyflat - Egmond aan Zee

Op financieel gebied zijn goede afspraken gemaakt. De VvE  heeft via het nationaal Energiebespaarfonds onder gunstige voorwaarden een financiering kunnen verzorgen. Tussen de VvE en Eteck is een eenmalige projectbijdrage afgesproken en Eteck heeft ten behoeven van de VvE een gunstige financiering met behoud van eigendom van de installatie kunnen aanbieden. Gedurende de exploitatieperiode garandeert Eteck de productie van warmte en dus de functionaliteit van de installatie.

Door de investering in de functionele isolatie van het pand, in combinatie met de inzet van duurzame energie van de PV-panelen zullen de bewonerslasten nauwelijks tot niet stijgen. Dit project is het voorbeeld hoe je op betaalbare wijze van het gas af kan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project? Of heeft u vragen over het gasvrij maken van bestaande bouw als gemeente of VVE? Ik help u graag verder!

Gertjan de Joode
Ontwikkelaar en kennismanager bij Eteck

Stuur mij een e-mail