Duurzame samenwerking

VvE's en coöperaties

Met elkaar naar duurzame huisvesting! Eteck levert warmte en koude aan projecten met een mate van collectiviteit. Zoals een VvE die een appartementencomplex wil verduurzamen. Wij helpen je daarbij!

Duurzame warmte, tevreden bewoners

In Nederland staan we voor een flinke opgave: het verduurzamen van miljoenen woningen. Hoe ga je daar als woningcorporatie of VvE mee om? Zijn er betaalbare en haalbare duurzame oplossingen? En hoe krijg je bewoners betrokken bij de plannen? Daar zijn wij voor. Bij Eteck werken we dagelijks aan de realisatie van betaalbare, duurzame warmte. Wij leveren warmte en koude aan grotere groepen klanten met behulp van lokale, duurzame bronnen.

Verduurzaming van bestaande bouw

Bij nieuwbouw spelen hele andere uitdagingen dan bij het aardgasvrij maken van bestaande woningen. Waar in de ene situatie de bewoner vaak nog niet in beeld is, is het in de andere situatie een zeer belangrijke stakeholder. Want hoe krijg je bewoners mee en hoe zorg je voor betaalbaarheid? Eteck heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van duurzame warmte- en koudesystemen. Wij kunnen je volledig ontzorgen en zijn je graag van dienst.

Deze VvE loopt voorop

Een appartementencomplex uit 1965 met 74 woningen aan de Kennedyboulevard in Egmond aan Zee, is op initiatief van de VvE geheel verduurzaamd en van het gas af. Samen met Kersten Energietechniek uit Elst heeft Eteck voor dit gebouw gekozen voor een cascade opstelling van lucht-water-warmtepompen. Dit project is het voorbeeld hoe je dat betaalbaar en haalbaar kunt doen.

Lees meer over deze verduurzaming Group 13
Een foto van de Kennedyflat in Egmond aan Zee. Het 1e project bestaande bouw wat door Eteck aardgasvrij wordt gemaakt.

Meer weten?

Duurzaamheid is onze passie. Al ons werk is maatwerk, dus neem contact met mij op als u wilt weten wat wij voor uw woningcorporatie kunnen betekenen.

Merijn Brouwer
Directeur nieuwbouw

Stuur mij een e-mail
Foto van Merijn Brouwer, ontwikkelaar bij Eteck.