Een artist impression van project F1 Heuvel in Breda waar WonenBreburg aardgasvrije sociale huurwoningen laat bouwen. Een artist impression van project F1 Heuvel in Breda waar WonenBreburg aardgasvrije sociale huurwoningen laat bouwen.
8 november 2021

WonenBreburg en Eteck breiden samenwerking uit

De exploitatieovereenkomst voor project De Heuvel F1 in Breda is getekend. Hierdoor mag Eteck nog meer woningen van WonenBreburg voorzien van duurzame warmte, koude en warmtapwater. Het gehele project telt 266 woningen die in 2022 gerealiseerd worden op grond van WonenBreburg. Woningcorporatie Wonenbreburg laat 110 sociale huurappartementen bouwen voor eigen verhuur. De grond voor de resterende 156 koopwoningen wordt verkocht aan projectontwikkelaars.

Samen met WonenBreburg hebben we gezocht naar de meest optimale warmteoplossing, kijkend naar leveringszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid en met gebruik van lokale warmtebronnen. Zowel de huurappartementen als de koopwoningen worden aangesloten op een lokale, aardgasvrije warmtevoorziening van Eteck. De warmte-installatie bestaat uit bronnen (WKO), een distributienet en individuele warmtepompen in de woningen en appartementen. Met dit duurzame collectieve warmtenet kunnen de toekomstige bewoners genieten van een aangenaam binnenklimaat.

“We zijn blij dat de jarenlange samenwerking met WonenBreburg een verder vervolg krijgt.”
Teun Vercauteren – Ontwikkelaar bij Eteck

De eerste projectontwikkelaar die op het project De Heuvel F1 aan de slag gaat, is de Nederlandse Bouw Unie (NBU). Onder de verkoopnaam Blend Breda worden 75 herenhuizen gerealiseerd. Blend Breda maakt onderdeel uit van de grotere vernieuwingsplannen aan de zuidoostzijde van het Dr. Struyckenplein in Breda.

Eteck is al langer in dit deel van Breda actief. De bestaande winkels en een aantal woningen aan het Dr. Struyckenplein worden door Eteck al voorzien van duurzame warmte. Net als het naastgelegen nieuwbouwproject Nieuw Mertersem (voorheen F2 de Heuvel).

Wilt u als woningcorporatie ook impact maken? Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen bij warmtelevering voor nieuwbouw of bij de verduurzaming van de warmtevoorziening in bestaande bouw.