Duurzame samenwerking

Woningcorporaties

Willen uw huurders comfortabele warmte en 24/7 service? En wilt u bijdragen aan de warmtetransitie in Nederland, waarbij kosten, duurzaamheid en kwaliteit in balans zijn? Dan kunnen wij u volledig ontzorgen.

Duurzame warmte, tevreden bewoners

In Nederland staan we voor een flinke opgave: het verduurzamen van miljoenen woningen. Hoe ga je daar als woningcorporatie mee om? Zijn er betaalbare en haalbare duurzame oplossingen? En hoe krijg je bewoners betrokken bij de plannen? Daar zijn wij voor. Bij Eteck werken we dagelijks aan de realisatie van betaalbare, duurzame warmte. Wij leveren warmte en koude aan grotere groepen klanten met behulp van lokale, duurzame bronnen.

Verduurzaming nieuwbouw én bestaande bouw

Bij nieuwbouw spelen andere uitdagingen dan bij het aardgasvrij maken van bestaande woningen. Waar in de ene situatie de bewoner vaak nog niet in beeld is, is het in de andere situatie een zeer belangrijke stakeholder. Want hoe krijg je bewoners mee en hoe zorg je voor betaalbaarheid? Eteck heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van duurzame warmte- en koudesystemen. Wij kunnen je volledig ontzorgen en zijn je graag van dienst.

Verduurzaming in de praktijk

Om 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen in Nederland van het aardgas af te krijgen, moet er flink wat gebeuren. Hoe ga je daar als woningcorporatie of VvE mee om, op zoek naar een betaalbare en haalbare oplossing? Aan de boulevard van Egmond aan Zee staat een 55 jaar oud appartementencomplex. Een pand als dit energiezuinig maken én van het gas afhalen. Het kan! Eteck en Kersten Energie Techniek gingen de uitdaging aan.
Lees het verhaal van deze bewoners

Complexen met blokverwarming snel aardgasvrij

Om woningcorporaties te helpen hun bestaande woningen CO₂-neutraal te maken, zijn wij Corporatiewarmte gestart in samenwerking met Energy Bridge. Met deze joint venture bieden wij dé oplossing voor een snelle, praktische en financiële ontzorging. We beginnen met wooncomplexen met een blokverwarming om deze aardgasvrij te maken. Met als resultaat: lagere kosten voor de woningcorporatie, een lagere energierekening voor de huurders en extra wooncomfort. En als het complex 100% aardgasvrij is, komt de duurzame installatie weer terug bij de woningcorporatie.

Het logo van Corporatiewarmte. Een joint venture tussen Energy Bridge en Eteck.

Snel inzicht in het beste scenario om een bestaand wooncomplex aardgasvrij te maken? Maak gebruik van het expertsysteem van Corporatiewarmte. Op basis van 7 online vragen rekent het expertsysteem drie scenario’s door voor woningcorporaties met blokverwarming: de laagste investering, de laagste Total Cost of Ownership en de hoogste CO₂-reductie. Gebruik maken van het expertsysteem of weten wat Corporatiewarmte voor u kan betekenen?

Kennissessie voor woningcorporaties

Speciaal voor woningcorporaties organiseert Corporatiewarmte kennissessies gericht op het reduceren van CO₂ uitstoot bij wooncomplexen met blokverwarming. Binnen 1 jaar, zonder overlast!

Drie belangrijke thema’s komen aan bod aan de hand van praktijkvoorbeelden:

  • Hoe draagt dit bij aan de gestelde klimaatdoelstellingen
  • Hoe wordt de betaalbaarheid voor de huurders geborgd voor de lange termijn
  • Is de investering doelmatig en verantwoord.

Geïnteresseerd? Ga naar de website van Corporatiewarmte of stuur een e-mail aan info@corporatiewarmte.nl

Vertrouwd door vele woningcorporaties

Eteck heeft de afgelopen jaren vele opdrachten voor woningcorporaties mogen uitvoeren. Zowel nieuwbouw als verduurzaming van bestaande bouw. Wij leveren warmte en/of koude aan panden van onder andere de volgende woningcorporaties: Vestia, Staedion, Habion, Dudok Wonen, De Alliantie, Stadgenoot, Area, Stadlander, Maasdelta, WonenBreburg, Laurentius, Singelveste, Antares en Lefier.

Meer weten?

Duurzaamheid is onze passie. Al ons werk is maatwerk, dus neem contact met mij op als u wilt weten wat wij voor uw woningcorporatie kunnen betekenen.

Teun Vercauteren
Ontwikkelaar

Stuur mij een e-mail
Een foto van Teun Vercauteren