13 september 2021

Warmteleverancier Eteck versterkt met nieuwe CEO

Per 1 september is Michiel van den Berg gestart als CEO van Eteck. Onder zijn leiding gaat Eteck de verdere groei en professionalisering van de organisatie versnellen. Daarmee zal Eteck haar toonaangevende positie in de duurzame warmte markt verder versterken.

Van den Berg neemt de leiding van het bedrijf over van oprichter Jaap van Eck, die als non-executive director betrokken blijft bij de organisatie. Voor zijn aanstelling bij Eteck was Van den Berg binnen Eneco als managing director verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van warmte, industrie en nieuwe energievormen.

“Lokale en collectieve duurzame warmte is een essentieel onderdeel van transitie die we moeten realiseren. Het team is enthousiast en gedreven om voor 0 te gaan.”
Michiel van den Berg - CEO bij Eteck

CEO Michiel van den Berg: “Lokale en collectieve duurzame warmte is een essentieel onderdeel van de transitie die we de komende decennia in Nederland moeten realiseren. Ondernemend innoveren en investeren zijn de sleutel om meer impact te realiseren. De vernieuwing en versnelling die Eteck hierin brengt, zijn uniek in de markt. Het team is enthousiast en gedreven om voor ‘0’ te gaan. Die nul staat voor geen CO2-uitstoot en geen gebruik van fossiele brandstoffen.”

Oprichter Jaap van Eck: “Ik ben er trots op dat Eteck zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de warmtemarkt. De komst van Michiel bevestigt dat we klaar zijn voor de volgende fase van groei en professionalisering.”

Over Michiel van den Berg

Michiel van den Berg heeft een brede en internationale ervaring in operations en general management, meest recent als lid van het executive committee van Eneco waar hij verantwoordelijk was voor de activiteiten op het gebied van warmte, industrie en new energy development. Hij studeerde af als chemisch ingenieur aan de TU Delft en behaalde een executive MBA aan INSEAD in Fontainebleau (Fr).

Over Jaap van Eck

Jaap van Eck is de 4de generatie in het bedrijf. In 2001 is hij gestart met de WKO-activiteiten (warmte-koudeopslag) in het bedrijf en kan gezien worden als “de Founder” van Eteck. Onder zijn leiding is het bedrijf getransformeerd van traditioneel sloopbedrijf naar Eteck Duurzame Energie, naar koploper op het gebied van lokale duurzame warmte en koeling. Van Eck neemt met de komst van de nieuwe CEO de rol van non-executive director op zich en staat de directie vanuit de board bij als strategisch adviseur. Daarnaast zal Jaap als adviseur ondersteuning blijven bieden aan het commerciële team van Eteck.