Artist impression van de Naritaweg 10 in Amsterdam waar het voormalige FNV kantoor stond. Artist impression van de Naritaweg 10 in Amsterdam waar het voormalige FNV kantoor stond.
3 mei 2022

Van FNV kantoor naar aardgasvrij wooncomplex

Het voormalige FNV kantorencomplex aan de Naritaweg 10 in Amsterdam wordt getransformeerd naar een duurzaam appartementencomplex. De plint biedt ruimte aan bedrijven en horeca. De transformatie is een initiatief van Reggeborgh, Flow Real Estate en KondorWessels Projecten. Eteck gaat het complex voorzien van duurzame warmte, koeling en warmtapwater. Hiervoor is onlangs de overeenkomst getekend.

Medio 2022 wordt gestart met de realisatie van 345 huurappartementen en 2.000 m2 aan commercieel vastgoed. De appartementen betreffen een mix van sociale en vrijesectorwoningen. 173 woningen zijn verkocht aan woningstichting Eigen Haard en 172 woningen blijven in eigendom van Reggeborgh en zullen worden verhuurd.

“Met Eteck hebben we een ervaren partner geselecteerd die langjarig duurzame warmte en koude zal leveren”.
Lennart van Dijck, Ontwikkelaar bij KWP

Het technisch concept wat hier wordt toegepast is een collectieve WKO-installatie met water-water-warmtepompen. Daarnaast zorgt een aansluiting op het stadswarmtenetwerk voor een back-up voorziening bij piekbelasting. Zo wordt een continue warmtelevering aan de bewoners gegarandeerd. In opdracht van Eteck gaat Schouten Techniek uit Zwaag de warmte-installatie realiseren.

Wist u dat dit warmteproject direct naast een ander toekomstig warmteproject van Eteck ligt? Ook Crossroads gaat voor Nul