Artist impression van project Crossroads in Amsterdam Artist impression van project Crossroads in Amsterdam
14 december 2021

Ook Crossroads gaat voor Nul

De overeenkomst is getekend voor de realisatie en exploitatie van de duurzame warmte-installatie voor project Crossroads in Amsterdam-West. In opdracht van To Be Developed, MN en Woonstichting Lieven de Key zorgen wij samen met installatiepartner Schouten Techniek uit Zwaag dat de toekomstige bewoners straks van een duurzaam en comfortabel woonklimaat kunnen genieten.

Eteck realiseert samen met installatiepartner Schouten Techniek uit Zwaag een zeer duurzame collectieve Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie inclusief een PV systeem. Deze combinatie zorgt ervoor dat ook in dit project zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale hernieuwbare bronnen. Dertig jaar lang zal Eteck warmte en koude leveren aan de gebruikers van het gebouw.

Eteck heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het halen van de duurzaamheidsambities van het project en de gemeente Amsterdam.
Hans Woerlee – Ontwikkelaar bij To Be Developed

In 2022 start de bouw van 371 huurwoningen en circa 3.500 m2 commercieel vastgoed in het project Crossroads in Amsterdam-West. Projectontwikkelaar To Be Developed verkoopt het plan tot realisatie van 239 middenhuur- en vrijesectorhuurwoningen aan vermogensbeheerder MN/PMT en 132 zelfstandige studentenwoningen aan woningstichting Lieven de Key.

Boele & Van Eesteren vangt medio 2022 aan met de bouw. De woningen worden eind 2025 opgeleverd.

Wat betekent het eigenlijk om met Eteck voor Nul te gaan?

De Nul staat voor nul gebruik van fossiele brandstoffen en nul CO₂ uitstoot. Zo maken we gezamenlijk impact op de verduurzaming. Meer lezen over onze impact?