4 juni 2021

Plaza West in Haarlem gecontracteerd

Eteck gaat de komende 30 jaar ruim 300 appartementen en commerciële ruimtes van het project Plaza West in Haarlem voorzien van warmte en koude. Hiervoor is onlangs met ontwikkelaar De Nijs, Syntrus Achmea en Aldi Vastgoed een langjarige exploitatieovereenkomst gesloten.

De woningen krijgen door Eteck warmte en koude geleverd via een WKO-installatie die gerealiseerd wordt door De Nijs in samenwerking met Hiensch Engineering. Tijdens de ontwikkeling is de keuze gemaakt het complex niet aan te sluiten op gas, maar te kiezen voor een duurzame WKO-installatie. Ondanks dat dit redelijk laat in het proces bekend werd, zijn de partijen er samen in geslaagd om de installatie tijdig op te leveren aan Eteck. De PV-panelen op de daken van de gebouwen voorzien de WKO-installatie van elektriciteit, wat het warmtesysteem extra duurzaam maakt.

Plaza West

Plaza West is de benaming van het voormalige EKP (Expeditie Knoop Punt) terrein in Haarlem. Hier wordt hard gebouwd aan een nieuwe woonwijk met winkels en woningen, waarvan de eerste in mei worden opgeleverd en door Syntrus Achmea worden verhuurd. Het terrein kent een rijke geschiedenis en heeft in het verleden dienst gedaan als Kolenhaven, rangeerterrein, kantoor van de gemeente Haarlem, GGD kantoor en ExpeditieKnoopPunt van PTT Post.