Het campagnebeeld van Natuur & Milieu Ontdek het warmtenet. Het campagnebeeld van Natuur & Milieu Ontdek het warmtenet.
15 februari 2022

Natuur & Milieu: ontdek het warmtenet

Nederland zit midden in een energietransitie. We gaan van het aardgas af en stappen over op duurzame alternatieven voor het verwarmen van woningen en tapwater. Ruim 450.000 huishoudens zijn inmiddels aangesloten op een warmtenet. Warmtenetten kunnen hele wijken in één keer aardgasvrij verwarmen en zo veel CO₂ besparen.

Overzichtelijke informatie op één plek

Natuur & Milieu heeft een campagne opgericht ‘’Ontdek het ware verhaal van het warmtenet''. In deze campagne richt Natuur & Milieu zich op huishoudens die overgaan op een warmtenet en actief online op zoek gaan naar informatie om hun vragen beantwoord te krijgen. Hoe werkt een warmtenet? Wat kost het om je huis ermee te verwarmen? Hoe duurzaam zijn de warmtebronnen?

Op de themapagina www.ontdekhetwarmtenet.nl van Natuur & Milieu vind je overzichtelijk alle informatie over warmtenetten.

Over Natuur & Milieu

Natuur & Milieu is een organisatie die samenwerkt met anderen aan duurzame oplossingen. Door het versterken van samenwerkingen tussen de politiek en bedrijven stellen ze alles in het werk om een klimaatneutrale samenleving voor iedereen te bereiken. De stichting richt zich daarom op de terreinen met de grootste klimaatvoetafdruk: energie, mobiliteit, voedsel en grondstoffen. Ook voor de bescherming van de biodiversiteit zijn deze thema’s relevant. Lees meer over deze 50-jarige stichting op www.natuurenmilieu.nl

Lezen wat wij leveren?