Artist impression van project Max & Moore in Amsterdam Artist impression van project Max & Moore in Amsterdam
14 oktober 2021

Max & Moore ……. impact!

Eind dit jaar wordt het project Max & Moore, in de circulaire stadswijk Buikersloterham in Amsterdam Noord, opgeleverd. De gebruikers van de twee gebouwen kunnen dan werken in een nieuwe, industrieel-ogende en duurzame werkomgeving. Het vastgoed is aardgasvrij gebouwd en Eteck verzorgt de levering van duurzame warmte, koeling en warm tapwater.

Het kantoorcomplex is ontwikkeld door Being en COD en beslaat een totale oppervlakte van 9.800 m2. Max beslaat een oppervlakte van 7.000 m2 en gebouw Moore 2.800 m2. De gebouwen zijn door middel van een brug aan elkaar verbonden.

Naast kantoorruimte komen er ook andere faciliteiten zoals een horecagelegenheid, parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling.

“Max & Moore zet de toon voor een gezonde en duurzame stad. Het welzijn van de eindgebruiker staat daarbij centraal.”
Eva Ros - Ontwikkelaar bij Being

Aangenaam binnenklimaat

Om Max & Moore te voorzien van duurzaam opgewekte warmte en koeling is door Linthorst Techniek een warmte-installatie aangelegd. Deze warmte-installatie bestaat uit een warmte-koudeopslag (WKO monobron), een water/water warmtepomp en een lucht/water warmtepomp. De warmtepompen zorgen ervoor dat de warmte uit de bodemopslag, wat een temperatuur van ca. 13-15 graden Celsius heeft, in de gebouwen verder wordt opgewarmd naar ca. 40 graden Celsius. De luchtwarmtepomp wordt ingezet wanneer de vraag naar warmte groter is dan de hoeveelheid warmte die op dat moment beschikbaar is. Een bijkomende functie van de luchtwarmtepomp is dat het de WKO bron in balans houdt. Hierdoor is het plaatsen van een dry-cooler op het dak voor regeneratie overbodig en kan het dak voor andere doeleinden zoals een groen dakterras gebruikt worden.

“Fijn om weer een project met Being te mogen doen. Samen gaan we voor impact met aardgasvrij wooncomfort.”
Tom Horsten, Ontwikkelaar bij Eteck

Duurzaam gebouwd

Being en COD realiseren met deze gebouwen een kwalitatief hoogstaand en duurzaam kantorencomplex met een BREEAM Excellent certificering. Dit wordt behaald door onder andere de toepassing van zonnepanelen, de biodiversiteit verhogende maatregelen, een waterbuffering en laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen. ‘’Max & Moore zet de toon voor een gezonde en duurzame stad. Naast vergroening draait het bij de kantoren van de toekomst ook om het creëren van gezonde werkomgevingen. Het welzijn van de eindgebruiker staat daarbij centraal’’ aldus Eva Ros, ontwikkelaar bij Being.

Met Max & Moore streven architecten Mei en Moss naar het creëren van een gezonde en natuurlijke werkomgeving, waarbij duurzaamheid een hoge prioriteit heeft. Natuur is dan ook een integraal onderdeel van het ontwerp. Dakterrassen, patio’s, verticaal groene gevels en pergola’s wisselen elkaar af. De natuur is een verbindende factor tussen de verschillende verdiepingen en beide gebouwen. Het groen draagt bij aan de biodiversiteit en is tegelijkertijd de drager van het gezonde werken. De buitenruimtes voorzien alle werkverdiepingen van frisse lucht en de mogelijkheid om je even in het groen te begeven.

Bekijk wat wij voor u als ontwikkelaar kunnen beteken.