Artist impression van project The Ensemble - Karsp - Karspeldreef in Amsterdam Artist impression van project The Ensemble - Karsp - Karspeldreef in Amsterdam
23 november 2021

Fossielvrij WKO-systeem voor The Ensemble

In opdracht van Wooden City Karspeldreef B.V. ontwikkelt Wonam “The Ensemble” in Amsterdam Zuidoost. Een vastgoedproject met 592 huurwoningen en ca. 20.000 m2 BVO kantoor, sociaal maatschappelijke en commerciële voorzieningen. Vanaf 2025 voorzien wij de appartementen en zakelijke ruimten van duurzaam opgewekte warmte en koude.

De duurzaamheidsambities op dit BREEAM project zijn hoog. Eteck heeft samen met installatiepartner Roodenburg en in samenwerking met Adviesbureau Linssen, die namens de opdrachtgever optreedt, een all-electric WKO-installatie ontworpen met LT- en HT-warmtepompen en een lucht warmtepomp voor de pieklast. De warmte en koude wordt in de woningen geleverd door middel van een afleverset. Alle voor dit project benodigde warmte en koude wordt volledig uit hernieuwbare, lokale bronnen gehaald.

Over The Ensemble

Het project bestaat uit een zeslaagse plint met twee torens van beide ca. 100 meter. In de plint komen een gezondheidscentrum, een apotheek, een jongeren talenten centrum, een fietsenmaker en verschillende commerciële ruimtes zoals horeca en/of een fitnesscentrum. De woontorens voorzien in sociale huur, middenhuur en vrije sector huurwoningen.

De bouw start begin 2022 en de oplevering van de twee woontorens staat gepland begin 2025.

Binnen o.a. de Gemeente Amsterdam voorzien we al veel gebouwen van duurzame warmte en koude. Weten welke projecten dat zijn?