1 maart 2023

Duurzame warmte en koude voor Dreeftoren in Amsterdam-Zuidoost

Naast vele andere projecten in Amsterdam gaat Eteck ook warmte en koude leveren aan de Dreeftoren in Amsterdam. Alle appartementen én het naastgelegen kantoorgebouw krijgen een aansluiting op de WKO-installatie van Eteck.

Artist Impression: ZZDP Architecten

Op steenworp afstand van de Johan Cruijff ArenA wordt momenteel hard gewerkt aan het mixed-use project Dreeftoren. De in 1991 opgeleverde kantoortoren wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid. Naast het kantoor verrijst met een hoogte van 131 meter de hoogste woontoren van Amsterdam. Na Centrumeiland, Oostpoort en Nhow (RAI) Hotel opnieuw een mooi project in Amsterdam.

All Electric WKO-installatie

Het project bestaat totaal uit 312 huurappartementen en een kantoor van circa 18.000 m2 BVO. Alle toekomstige gebruikers ontvangen lokaal, hernieuwbaar opgewekte warmte, warmtapwater en koude vanuit een all-electric WKO-installatie van Eteck. Deze installatie wordt in opdracht van Eteck gerealiseerd door onze installatiepartner Roodenburg.

Ook samenwerken met Eteck? Group 13
Artist Impression: ZZDP architecten

Dreeftoren is een project van First Sponsor in samenwerking met Provast. Eteck en First Sponsor werken al langer samen op het tegenover gelegen Oliphant kantoorgebouw.