Foto van project Oliphant in Amsterdam. Een oud kantoorpand wat herontwikkeld is naar modern en vlak naast de Johan Cruijff Arena ligt. Foto van project Oliphant in Amsterdam. Een oud kantoorpand wat herontwikkeld is naar modern en vlak naast de Johan Cruijff Arena ligt.
Van oud naar nieuw

De Oliphant Amsterdam

Het verouderde kantoorpand van 26.100 m² is volledig herontwikkeld naar moderne standaard inclusief een duurzame all-electric collectieve WKO voorziening.
In exploitatie sinds 2019
WKO met collectieve warmtepomp
26.100 m²
''Het is een transformatie van een gesloten jaren ’90 kantoor in een hedendaags open en transparant ‘stads’ gebouw,”
Oresti Sarafopoulos, van Sarafopoulos Architects

Eind 2016 kocht First Sponsor Group dit bestaande kantoorpand. In samenwerking met CBRE Development is het pand herontwikkeld. Uitgangspunt was duurzame werkruimtes die voldoen aan de hedendaagse normen met betrekking tot samenwerking, openheid en transparantie.

Medio 2018 won Eteck de aanbesteding voor het leveren van warmte en koude aan dit kantoorpand. Onze partner Roodenburg heeft de installatie gerealiseerd en verzorgd het beheer en onderhoud. Zo kunnen iedereen die gebruik maakt van dit moderne kantoorgebouw genieten van duurzame warmte.

De herontwikkeling van dit pand paste goed binnen alle projectontwikkelingen die Amsterdam Zuidoost ondergaat. Er zijn in die regio veel renovaties en herontwikkelingen van bestaande gebouwen. Daarnaast wordt er ook een groot aantal woningen bijgebouwd.