Artist impression van het OKU House in Amsterdam. Artist impression van het OKU House in Amsterdam.
24 augustus 2021

Duurzame collectieve warmte in het OKU House

Deze maand start de bouw van 324 huurwoningen in het OKU House aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. De woningen worden gebouwd op een constructie boven het bestaande kantoor van Fashion House. Hierdoor wordt er op een bijzondere wijze veel ruimte toegevoegd aan de stad Amsterdam.

Eteck realiseert samen met installatiepartner Schouten Techniek uit Zwaag een zeer duurzame collectieve warmte-koudeopslaginstallatie (WKO) inclusief een omvangrijk PV systeem. Deze combinatie zorgt ervoor dat ook in dit project zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale hernieuwbare bronnen zoal water, lucht en zon.

Gedurende dertig jaar zal Eteck warmte en koude leveren aan de appartementen. Ook het ondergelegen bestaande kantoor Fashion House van ca 6.500 m² wordt aangesloten op het duurzame warmtesysteem om door Eteck voorzien te worden van warmte en koude.

''We zijn blij met Eteck wederom een overeenkomst te hebben gesloten om onze vastgoedontwikkelingen een energiezuinige en duurzame toekomst te geven.''
Toon van Dorst - transactiemanager bij Boelens de Gruyter

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter verkoopt het plan tot realisatie aan meerdere partijen. Woningcorporatie Stadgenoot koopt 112 sociale huurwoningen en Syntrus Achmea koopt namens pensioenfonds PME 212 midden- en vrijesectorhuurwoningen. Dura Vermeer Bouw Midden West is inmiddels gestart met de voorbereiding van de bouw.

De woningen worden in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd. Samen gaan we voor 0!