Een artist impression van project Zaanse Helden in Zaandam. Een artist impression van project Zaanse Helden in Zaandam.
18 mei 2022

Duurzaam en warm eerbetoon aan Zaanse Helden

In Zaandam hebben Stebru en Impact Vastgoed project “De Zaanse Helden” ontwikkeld bestaande uit 10 diverse woongebouwen met in totaal 607 woningen en circa 1350 m2 commerciële ruimte. Altera Vastgoed en woningcorporatie Parteon hebben een deel de woningen aangekocht om te verhuren, waarbij Freekids Kinderopvang de commerciële ruimte gaat exploiteren. Met Eteck is onlangs de overeenkomst getekend om alle woningen en het kinderdagverblijf te voorzien van duurzame warmte, koude en warmtapwater wat lokaal wordt opgewekt.

De aardgasvrije commerciële ruimte, huur- en koopwoningen, variërend van circa 70 - 130 m2, worden aangesloten op een collectief warmte-koudeopslagsysteem (WKO) in combinatie met aquathermie. Door middel van een afleverset in de woningen komt de warmte, koude en het warme tapwater de woning binnen.

“We zijn erg blij om Eteck aan boord te hebben als dé duurzame warmte en koude leverancier voor de Zaanse Helden”.
Dirk van der Burg, Ontwikkelingsmanager Stebru

Elke woontoren krijgt de naam van één van de verdwenen molens uit het gebied. Door de verschillende groottes van de woningen krijgen zowel gezinnen, senioren, starters als doorstromers een kans op de Zaanse woningmarkt. Hiermee draagt De Zaanse Helden zowel maatschappelijk als op het gebied van duurzaamheid bij aan de doelstellingen van de gemeente Zaandam.

Benieuwd hoe aquathermie nu precies werkt?

Bekijk onze animatievideo waarin we laten zien hoe een aardgasvrij woongebouw wordt voorzien van warmte door een WKO met aquathermie en afleversets in de woning.