16 februari 2024

Eteck aanwezig bij de Delta Tech Challenge

De afgelopen twee weken stond de Hogeschool van Amsterdam in het teken van de Delta Tech Challenge. Een mooie kans om de nieuwe generatie geïnteresseerd te krijgen over onze innovatieve oplossingen rondom duurzame warmte. Onze collega's hebben hier met passie aan bij gedragen.
Van 31 januari tot 14 februari 2024 was Eteck aanwezig om onze kennis te delen over o.a. WKO, bodemsystemen, regeneratie, doorlooptrajecten van dit soort projecten en warmtepompen.

De challenge

"De missie van de Delta Tech Challenge is aankomende professionals kennis te laten maken met nieuwe, innovatieve oplossingen op het gebied van water. Bijvoorbeeld rond complexe vraagstukken op het gebied van energie, waterveiligheid, gezondheid en klimaat. Onze eerste challenge draait om aquathermie of TEO (Thermische Energie uit Oppervlaktewater) en wordt op verschillende (hoge)scholen georganiseerd." (bron: www.deltatech-challenge.nl)

De challenge bestond uit een onderzoek die de studenten moesten uitvoeren. Hierbij begeleidden o.a. een aantal medewerkers van Eteck hen. In de vorm van speed-dates konden ze vragen stellen en konden wij het onderzoek beoordelen.

Waarom doet Eteck mee?

Eteck vindt het belangrijk dat de kennis die wij de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan wordt overgebracht op de nieuwe generatie. De Delta Tech Callenge is daar een uitgelezen kans voor. Hier vertellen onze collega's gepassioneerd over het inwinnen van warmte door middel van o.a. aquathermie en het gebruik van collectieve warmtepompen om op een grootschalige manier gehele woonwijken op een duurzame manier te kunnen verwarmen. Het is een manier om de studenten van de Hogeschool Amsterdam kennis te laten maken met de vernieuwde techniek die Eteck inzet bij de projecten.

Aquathermie

Zelf weten wat aquathermie is en hoe we dit inzetten op onze projecten?

Aquathermie Group 13