Floating Office Rotterdam

Uniek drijvend kantoorpand

Eteck levert warmte en koude een uniek drijvend kantoorpand in de Rotterdamse Rijnhaven: Floating Office Rotterdam. Dit grootste drijvende kantoor ter wereld is gerealiseerd voor het VN Klimaatcentrum (Global Center on Adaptation - GCA), waarbij duurzaamheid en circulariteit centraal staan.

Start levering: 05-2021
Aquathermie
Zelfvoorzienend en energieneutraal
3.500 m2 drijvend kantoor

Niet alleen tijdens de bouw, ook na oplevering staat circulariteit centraal. Daarvoor investeert Eteck in de opwekking van warmte en koude en draagt gedurende de exploitatie in belangrijke mate bij aan die duurzaamheid en circulariteit.Eteck gaat het drijvende houten gebouw van 3.500 vierkante meter groot voorzien van duurzame warmte en koude middels een innovatief installatiesysteem waarbij gedurende de seizoenen van het jaar gebruik wordt gemaakt van de warmte en koude van het water uit de Rijnhaven. De installatie is hier door onze partner Roodenburg geplaatst in de drijvende bakken waarop het kantoor is gebouwd. Deze bakken fungeren als een grote warmtewisselaar en verzorgen op deze manier de koeling en verwarming van het gebouw met behulp van het water van de Rijnhaven.

Rotterdam wist 4 jaar geleden de bieding te winnen voor de huisvesting van het hoofdkantoor van het GCA en beloofde daarbij een duurzaam en drijvend gebouw. De GCA ontwikkelt en deelt kennis over het veranderende klimaat in de wereld en hoe daarop ingespeeld kan worden. Bij het ontwerp is dan ook veel aandacht besteed aan het minimaliseren van de footprint. Zo is het houten gebouw volledig demontabel, ligt er 800m2 aan zonnepanelen op het dak en zorgt het ‘groene’ dak aan de andere zijde voor opname van regenwater. Het bijzondere kantoorpand representeert de wereldwijde missie op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie en circulariteit. Het gebouw is dan ook zelfvoorzienend en volledig energieneutraal.

Meer weten?

Duurzame warmteprojecten zijn mijn passie! Al ons werk is maatwerk, dus neem gerust contact met mij op. Ik vertel u graag wat wij voor uw project kunnen betekenen.

Roy Groote
Ontwikkelaar bij Eteck

Stuur mij een e-mail