Foto van project Sterkenburg in Hoofddorp. Foto van project Sterkenburg in Hoofddorp.
10 maart 2021

Sportief en duurzaam komen samen!

De laatste 16 appartementen van project Sterkenburg in Hoofddorp zijn opgeleverd waarmee deze exploitatie volledig draait. Een relatief kleinschalig project met in totaal 39 grondgebonden woningen en 16 appartementen. Ook de laatste bewoners kunnen nu gaan genieten van hun duurzame nieuwbouw woning.

De nieuwe wijk is volledig gasloos. De woningen en appartementen worden voorzien van duurzame warmte en verkoeling door middel van een gesloten bodemwarmtewisselaarsysteem (bodemlussen). Alle woningen en appartementen hebben een individuele Itho 5e generatie warmtepomp die is aangesloten op individuele bodemlussen. Het distributiewater in de bodemlussen wordt voorverwarmd door de bodem, waarna het met de individuele warmtepomp verder wordt opgewaardeerd in de woning. Die warmte wordt vervolgens weer gebruikt voor het verwarmen van de woning en de productie van warm tapwater. In de zomer wordt het relatief koele water uit de bodemlussen gebruikt om de woning te verkoelen.

“ Voor de engineering, aanleg en exploitatie van duurzame bodemwarmte zijn we op zoek gegaan naar een ervaren partner en die hebben we in Eteck gevonden. ’’
Niels van Ginkel – adjunct-directeur Novaform Rotterdam

Op het dak zijn PV-panelen aangebracht die zorgen voor de opwek van elektriciteit voor de woningen. Ook de warmtepomp wordt voorzien van elektriciteit door de PV-panelen. Door dit proces zijn de woningen over een jaar gezien energieneutraal.

De installatie van de warmtepompen is uitgevoerd door Giesbers InstallatieGroep; één van onze vaste installatiepartners. Zij verzorgen ook de service en onderhoud op locatie.

Foto van project Sterkenburg in Hoofddorp.

Over Sterkenburg

In opdracht van Novaform Vastgoedontwikkelaars West BV is de duurzame nieuwbouwwijk ontwikkeld. In dit plan was behoud van het voormalige binnenzwembad niet haalbaar, waarbij de sporthal Het Spectrum wel gerenoveerd en geïntegreerd kon worden in de nieuwbouwplannen. De nieuwe wijk straalt een sportieve en gezonde buurt uit met veel groen, veel sport- en speelfaciliteiten én een binnengebied wat autovrij is. Kinderen kunnen er veilig spelen en bewoners elkaar rustig ontmoeten.