26 april 2024

Appartementencomplex ROOT is klaar om haar nieuwe bewoners te verwelkomen.

Op een centrale locatie in de wijk Woensel Mensfort in Eindhoven, op de hoek van de Jan Heynslaan en Willem de Bruynstraat, is het appartementencomplex ROOT gevestigd. Huybregts Relou is de Bouwkundig aannemer die namens projectontwikkelaar VORM dit project mocht ontwikkelen. Eteck verzorgt hier de levering van bronenergie.

Warmtelevering

Eteck heeft samen met installateur OSH individuele Waterkotte warmtepompen geplaatst in alle 56 appartementen. Deze Waterkotte warmtepompen zijn aangesloten op 19 verschillende klein collectieve bodemlussen die de energie opslaan en onttrekken aan de bodem. Eteck levert bronenergie en verhuurt de warmtepomp aan de bewoner.

Groene omgeving

In ROOT komen in totaal 56 woningen, waarvan 45 driekamerappartementen van ca. 66-67 m² en 11 vierkamer maisonnettes met een woonoppervlakte van ca. 110 m². Het project ligt in een nieuw ontwikkelde groene omgeving. Het openbaar toegankelijk park rondom het project is in samenwerking met de Gemeente Eindhoven en omwonende ontworpen. Het project heeft een sterke duurzame stijl, daar lees je hieronder meer over.

Welkom Thuis

Oplevering is vanaf 26 april en ons Welkom Thuis team is aanwezig op locatie. De nieuwe bewoners krijgen hierbij direct uitleg over het nieuwe warmtesysteem. Tevens kunnen zij zich met hulp van ons team aanmelden voor MijnEteck, zodat zij meteen inzicht hebben in hun verbruik en kunnen zij gemakkelijk zaken zelf regelen.

ROOT, gemaakt van hout.

De gevels van alle appartementen en algemene ruimten zijn uitgevoerd als geïsoleerde houtskeletbouw elementen met een houten gevelbekleding. De balkons en galerijen zijn uitgevoerd in een houten Cross Laminated Timber (CLT) draagconstructie. CLT is een massief houten constructiemateriaal opgebouwd uit ten minste drie kruislingse verlijmde enkellaagse latten die haaks op elkaar zijn geplaatst.