Artist impression van de gebiedsontwikkeling Nieuw Kijkduin in Den Haag. Artist impression van de gebiedsontwikkeling Nieuw Kijkduin in Den Haag.
14 december 2020

Nieuw Kijkduin is en blijft duurzaam!

Nieuw Kijkduin, het project wat wordt ontwikkeld door FRED Developers, is dé plek waar wonen, winkelen, uitgaan en recreatie samenkomen. Een schitterende locatie gelegen aan het Haagse strand. Deze gebiedsontwikkeling bestaat uit drie fases, lopende over de periode van 2018 tot 2021.

De bouw van fase 1 is afgerond en in fase 2 komen, verdeeld over 4 kleinschalige complexen, in totaal 154 prachtige duurzame en aardgasvrije appartementen. Nagenoeg alle appartementen zijn verkocht, onder deze woningen wordt ca. 7.000 m2 aan winkels en horeca gerealiseerd.

Eteck is in fase 1 al exploitant van de duurzame warmte en verkoeling. Onlangs is de overeenkomst getekend om ook aan de nieuwbouw in fase 2 te mogen leveren.

‘’Wij zijn verheugd dat we ook in de volgende fases van dit prachtige project aan de kust de duurzame warmte en koude mogen leveren.’’
Teun Vercauteren, ontwikkelaar bij Eteck

Over de techniek

De benodigde warmte en verkoeling wordt door een collectief Warmte Koude Opslag (WKO) systeem middels doublet bronnen op ca. 150 meter diepte opgewekt. Zowel de warme als de koude bronnen hebben een capaciteit van 40m3/h.

In een centrale techniekruimte wordt de bronenergie met warmtepompen geschikt gemaakt voor verdere distributie. Via het centrale bronleidingsysteem worden de appartementen en de commerciële ruimtes middels een afleverset voorzien van de duurzaam opgewerkte warmte, verkoeling en tapwater.

Op dit project is Dubotechniek onze installatiepartner. Naast de realisatie van het systeem zullen zij ook de benodigde service en onderhoud op dit project blijven bieden.

Meer lezen over het project Nieuw Kijkduin? https://nieuwkijkduin.nl/