een artist impression van project De Meester van Haarlem een artist impression van project De Meester van Haarlem
18 augustus 2022

Monumentaal Haarlems schoolgebouw duurzaam verwarmd

Met de transformatie van een monumentaal schoolgebouw uit 1920 is ook de warmtelevering aardgasvrij gemaakt. In opdracht van Bouwinvest mag Eteck vanuit een warmtekoudeopslagsysteem de 178 huurappartementen voorzien van warmte, koude en warmtapwater.

Naast de transformatie van het hoofdgebouw zijn er twee nieuwbouwcomplexen gerealiseerd waardoor het gehele wooncomplex ruimte biedt aan 178 huurappartementen. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen.

''Voor een gebouw van ruim 100 jaar oud is er een bijzondere prestatie geleverd door betrokken partijen'.'
Merijn Brouwer - Ontwikkelaar bij Eteck

Eteck heeft zowel met Bouwinvest als met COD in meerdere projecten samengewerkt. Ook voor dit project bleek Eteck de best passende partij te zijn voor de overname en langjarige exploitatie van de WKO installatie. “Deze installatie is all electric en daarmee maakt De Meester (uiteraard) geen gebruik meer van gas. Alle primaire energie komt hernieuwbaar uit de bodem en buitenlucht. Door middel van warmtepompen wordt dit verder opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Dat klinkt voor de hand liggend maar het is voor een gebouw van ruim 100 jaar oud een bijzondere prestatie die geleverd is door de betrokken partijen.” Aldus Merijn Bouwer, ontwikkelaar bij Eteck. Samen gaan we voor 0!