Een foto van de duurzame nieuw te bouwen woonwijk Holenkwartier in Hoorn. Een foto van de duurzame nieuw te bouwen woonwijk Holenkwartier in Hoorn.
12 oktober 2020

Terra Marique en Eteck tekenen Holenkwartier Hoorn

Eteck tekende vandaag een contract met Terra Marique (Zeeman Vastgoed) voor het Holenkwartier in Hoorn. Hiermee draagt Eteck zorg voor de realisatie en exploitatie van het duurzame warmte-koudesysteem voor alle 400 toekomstige woningen en 5.000m2 commerciële ruimte.

Het Holenkwartier wordt gasloos opgeleverd en voorzien van een collectief warmtenet, aangevuld met individuele warmtepompen, boilers en zonnepanelen. Hierdoor kunnen de woningen en panden jaarrond verwarmd en gekoeld worden en worden voorzien van warm water. Eteck realiseert dit project in samenwerking met Schouten Techniek.

Ook woningcorporatie Intermaris, die een deel van de toekomstige woningen zal bezitten, gaat haar huurwoningen aansluiten op het duurzame warmtenet van Eteck.

Wijk met industrieel verleden

Het Holenkwartier wordt hét nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn genoemd. Op de plek van het voormalig Philipsterrein is gestart met de verkoop van de eerste fase van 36 woningen. Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende fabriekshallen wordt Holenkwartier een vernieuwende stadswijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen. Holenkwartier ligt op loop- en fietsafstand van de binnenstad én het Markermeer en te midden van de sportaccommodaties.

Ga naar de website van Holenkwartier voor meer informatie over deze wijk.