Artist impression van project Bouma Estate in het Europapark in Groningen waar we op de gebieds-WKO van WarmteStad worden aangesloten. Artist impression van project Bouma Estate in het Europapark in Groningen waar we op de gebieds-WKO van WarmteStad worden aangesloten.
29 januari 2021

Eteck werkt samen met WarmteStad via gebieds-WKO Groningen

Ook in Groningen werken we verder aan de verduurzaming van Nederland. In de hoofdstad van de gelijknamige provincie wordt het nieuwbouwproject Bouma Estate gerealiseerd. De oplevering staat begin 2022 gepland, waarna Eteck de WKO-installatie in exploitatie neemt en zorgdraagt voor de levering van duurzame warmte, verkoeling en warm tapwater aan de 78 appartementen en kantoorruimtes in de plint.

Het nieuwbouwproject Bouma Estate bevindt zich in het Groningse Europapark en wordt aangesloten op de gebieds-WKO (warmte-koudeopslag) van WarmteStad. Eteck en WarmteStad werken hier samen om lokaal en duurzaam warmte te leveren aan de twee gelijkende panden.

“Samenwerking tussen warmteleveranciers gaan we in de toekomst vaker zien.’’
Tom Horsten – ontwikkelaar bij Eteck

Over het Europapark en Bouma Estate

Project Bouma Estate ligt aan de Boumaboulevard midden in het Europapark. De nieuwbouwwijk wordt een moderne mix van wonen, werken, onderwijs en recreatie aan de rand van de stad met een gunstige ligging aan de zuidkant van de stad Groningen. Met de fiets ben je zo in hartje centrum. De bouw is eind 2020 gestart en de verwachte oplevering is begin 2022. Eigenaar van de 78 appartementen is het ASR Dutch Core Residential Fund.

“Het project draagt bij aan onze duurzaamheidsambities en door te focussen op het middenhuursegment geven we invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.’’
Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund

Over WarmteStad

WarmteStad is in 2014 opgericht door de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen met als doel een stevige bijdrage te leveren aan een stad Groningen die CO₂-neutraal is in 2035. WarmteStad legt in het Noordwesten van de stad een warmtenet aan en bezit daarnaast meerdere warmte- en koudenetten. Op het Europapark worden vanuit twee doubletten en een leidingnet diverse gebouwen via de gebieds-WKO voorzien van bronwater. Hieraan worden duurzame en comfortabele warmte en koude onttrokken. De Bouma Estate zal in de loop van 2021 aangesloten worden door WarmteStad.