26 april 2023

Eteck aanwezig bij start verkoop Nicoya in Cartesius Utrecht

Vorige week is de verkoop gestart van de eerste woningen in het deelgebied Nicoya in Cartesius Utrecht. Hier komt de eerste grootschalige binnenstedelijke gezonde en duurzame stadswijk, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones.

Dat gedachtegoed sluit aan bij de missie van Eteck. Ook wij investeren in de toekomst én die van onze (toekomstige) klanten. Daarom zijn we niet alleen aanwezig bij oplevering, ook waren we bij de start verkoop aanwezig op de informatiemarkt in het monumentale CAB in Cartesius Utrecht om kennis te maken met omwonenden en potentiële nieuwe bewoners. We gaven uitleg over onze duurzame warmte- en koudesystemen en hoe dit bijdraagt aan een gezonder en duurzamer Nederland.

“We komen zo echt naar bewoners toe. Ze kunnen al hun vragen direct aan ons stellen. Het wordt daardoor een stuk laagdrempeliger en bewoners krijgen een beeld bij wie we zijn en wat we voor hen doen. Omdat we fysiek aanwezig zijn kunnen we daardoor écht met de bewoner in gesprek. Dat is prettig voor de bewoner en ook waardevol voor ons. ”
Jack, medewerker Customer Care bij Eteck

Twee medewerkers van Eteck stonden op de informatiemarkt klaar voor geïnteresseerden. Om het systeem goed uit te leggen, namen wij een dummy van een afleverset mee. Op deze manier wordt het voor de bewoner duidelijk wat Eteck precies doet.

“Naast de techniek hebben we ook goed kunnen toelichten wat de bewoners van ons kunnen verwachten gedurende de periode dat wij warmte leveren. Van opbouw van tarieven (gekoppeld aan de ACM tot de service die we bieden vanuit onze Customer Care.”
Sander, projectmanager bij Eteck

Over Cartesius

Cartesius, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones, wordt een levendige, duurzame en groene stadswijk. Met het iconische CAB als tweede huiskamer en stralend middelpunt van de wijk. De nieuwe stadswijk Cartesius wordt ontworpen aan de hand van de 8 pijlers van het Cartesius Concept, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones. Lokaal samenzijn met familie en vrienden, het minimaliseren van stress en het vinden van individueel en collectief geluk in goede gezondheid. Er is nauwelijks tot geen autoverkeer en veel groenvoorzieningen wat dagelijks automatisch en natuurlijk bewegen stimuleert. Kortom: de bewoner staat centraal.

Als warmteleverancier staan wij achter het Cartesius concept. Ook bij Eteck staat de bewoner en het leefcomfort centraal. Voor Cartesius Utrecht zetten wij een stap extra. We zullen bijdragen aan het verbinden van bewoners door onder andere informatieavonden te organiseren. Daarnaast dragen wij ook bij aan de rust door geen luchtwarmtepompen in de wijk te plaatsen.