Artist impression van project IMAGINE - Parkstad Zuid in Rotterdam. Het eerste gebouw in de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City. Artist impression van project IMAGINE - Parkstad Zuid in Rotterdam. Het eerste gebouw in de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City.
3 december 2020

Duurzame warmte voor IMAGINE - project Parkstad Zuid

De gebiedsontwikkeling Feyenoord City start in het derde kwartaal van 2021 met de bouw van het IMAGINE. Dit duurzame wooncomplex bestaat uit twee hoge woontorens met 295 appartementen en een plint met 6 commerciële ruimtes, die de torens met elkaar verbindt.

Alle ruimtes worden verwarmd en gekoeld door middel van een duurzaam collectief warmte- koudeopslagsysteem (WKO) met onder andere een mono bron in combinatie met warmtepompen. Tevens voorziet Eteck het project daarnaast van ruim 500 PV-panelen voor de opwekking van duurzame elektriciteit.

“Tof om vanaf de start van deze ontwikkeling betrokken te zijn. Dit is het begin van een duurzame samenwerking met AM waarbij we gezamenlijk meer impact kunnen maken op verduurzaming van de Nederlandse warmte- en koudevraag.’’
Sander Lokhoff, projectmanager bij Eteck

Naar verwachting medio 2024 kunnen de eerste kopers én huurders hun nieuwe appartement in om te genieten van hun nieuwe leefomgeving. Immers de appartementen zijn comfortabel, duurzaam en kijken uit op groene binnentuinen, de Maas, het nieuwe Feyenoord City of richting het centrum.

Over de bouw

De bouw van IMAGINE wordt in opdracht van AM uitgevoerd door BAM. De realisatie van het WKO-systeem wordt in opdracht van Eteck uitgevoerd door Roodenburg. Die ook na de oplevering van het wooncomplex als vaste onderhoudspartij zorgt voor het beheer en onderhoud van de installatie. De warmtelevering en de daarbij behorende exploitatie zal voor 30 jaar door Eteck worden verzorgd.

Over AM en IMAGINE (Parkstad Zuid)

Met de bouw van IMAGINE staat AM voor haar visie en missie: inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen met als thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living and working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’.

Deze thema’s zijn bij IMAGINE duidelijk terug te vinden in:

  • de duurzame warmte- en koudevoorziening
  • de klimaatbestendige binnentuin die naast de groene uitstraling bedoeld is voor ontspanning en sociale interactie tussen de bewoners
  • de betaalbaarheid van de woningen voor iedereen die in Rotterdam wil (blijven) wonen
  • de mobiliteitshub in de parkeergarage voor tien elektrische deelauto’s en zes parkeerplaatsen voor elektrische deelauto’s in het openbaar gebied.

Meer lezen over dit project? https://imagine-rotterdam.nl/nl/