Artist impression van project SPOT in Amsterdam Zuid-Oost. Artist impression van project SPOT in Amsterdam Zuid-Oost.
2 december 2020

Duurzame gebiedsontwikkeling: SPOT Amsterdam Zuid-Oost

SPOT is het eerste woningbouwproject van formaat dat wordt gerealiseerd in Bullewijk/Amstel III. Een wijk met tot nu toe alleen kantoren en bedrijfsunits. De komende jaren zal dit gebied zich ontwikkelen tot een levendig nieuw stadsdeel, waar Eteck met trots duurzame warmte en koeling mag leveren. De overeenkomst hiervoor is medio november 2020 getekend.

Binnen project SPOT worden 1.095 woningen, 13.000m² kantoren en 4.000m² aan winkels, horeca, sportvoorzieningen, een basisschool en kinderdagverblijf aangesloten op het collectieve Warmte en Koude Opslag systeem (WKO). Aanvullend is er een aansluiting op stadswarmte voor de levering van tapwater. Eteck heeft op verzoek van de projectontwikkelaar tijdens de realisatiefase extra extern geplaatste PV capaciteit toegevoegd om het project nog verder te verduurzamen.

“Samen met onze partners COD en Duqer gaan we voor Nul en daarmee maken we daadwerkelijk impact door de CO₂ uitstoot te beperken voor Amsterdam Zuid-Oost.’’
Merijn Brouwer, ontwikkelaar bij Eteck

Nadat Eteck in november 2020 de opdracht verkreeg, na een tender uitgeschreven door vastgoedontwikkelaars COD en Duqer, heeft zij de realisatie uitbesteed aan één van de vaste installatiepartners Roodenburg. Na oplevering zullen zij ook zorgdragen voor beheer en onderhoud van de installatie. De warmtelevering en de daarbij behorende exploitatie zal voor 30 jaar door Eteck worden verzorgd. Meer lezen over SPOT? Klik hier.