29 juni 2020

Duurzaam wooncomfort voor The Grace Den Haag

Projectontwikkelaar Included (een samenwerking van Movement Real Estate en de Van Deursen groep) en Eteck tekenden recent een overeenkomst voor duurzame warmtelevering.

Vanaf 2024 levert Eteck duurzame warmte en  koude aan 1.439 woningen en 5.000 m² utiliteit in het project The Grace in Den Haag. The Grace bestaat uit 2 torens vlakbij station Holland Spoor. Eén van de torens wordt maar liefst 185 meter hoog!

In de plint (onderste 7 verdiepingen) komen winkels, een restaurant en kantoren. Daarboven appartementen, kantoren en gemeenschappelijke voorzieningen. Gedurende de bouwperiode zal Eteck met haar installatiepartner Roodenburg een all-electric WKO systeem incl. circa 10 lokale warme en koude bronnen realiseren. De toekomstige huurders kunnen straks genieten van een duurzame en comfortabele leefomgeving. Voor de benodigde elektriciteit wordt een groot zonne (PV) systeem gerealiseerd. Daarmee is de warmte koude voorziening volledig CO₂ neutraal. Om duurzaamheid te stimuleren komen er verder faciliteiten voor gedeelde fietsen en elektrische auto’s.

"Meer dan 1400 woningen en 5000m² utiliteit ontvangen straks duurzame warmte."