Artist impression van project Punt Sniep in Diemen. Artist impression van project Punt Sniep in Diemen.
4 februari 2021

Diemen onderweg naar nul!

Op een karakteristieke locatie in Diemen, langs de verbindingsweg met naar Amsterdam in de Weespertrekvaart, ligt een uniek schiereilandje waarop 202 appartementen en commerciële gelegenheden zijn gerealiseerd. De exploitatieovereenkomst voor de levering van aardgasvrije warmte aan dit ‘’schierbouweiland’’ is onlangs ondertekend door Gemeente Diemen en woningbelegger Vesteda.

Punt Sniep is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling “Plantage de Sniep’’. De 202 appartementen zijn verdeeld over 10 woonblokken bedoeld voor o.a. starters, kleine gezinnen en empty-nesters. In de plint bevinden zich commerciële ruimten en op de punt een ruime horecagelegenheid met terras.

Een bijzonder project waarbij een hoge EPC-norm wordt gehaald. Door goed in overleg te gaan met alle stakeholders zijn we er in geslaagd om een robuuste warmtelevering te realiseren.
Rard Rijcken – directielid bij Eteck

Ten tijde van de vergunning zijn hoge EPC-eisen gesteld. Vervolgens is op basis van de keuzes uit het verleden een solide basis neergezet voor een duurzame warmtelevering. In goed overleg met de gemeente Diemen en Vesteda zijn vervolgens nog extra filters geplaatst in de warmte-installatie waardoor deze nog duurzamer is dan in het initiële ontwerp was bedacht. Samen onderweg naar nul!