Foto van de voorkant van de Eteck VW bus met op de achtergrond de banner op de technische ruimte van Centrumeiland Amsterdam-IJburg Foto van de voorkant van de Eteck VW bus met op de achtergrond de banner op de technische ruimte van Centrumeiland Amsterdam-IJburg
10 september 2020

De WKO on tour levert nieuw inzicht op bij ambtenaren

Onlangs namen 25 medewerkers van het Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam deel aan onze WKO on Tour.

Zij kregen een presentatie en rondleiding op ons project Centrumeiland in Amsterdam-IJburg. Alle deelnemers werken met of zijn betrokken bij de energietransitie in en rondom Amsterdam. Tijdens de interactieve presentatie ontstond een essentieel inzicht:

‘’Waarom zitten warmtebedrijven zoals jullie niet direct aan tafel bij een gebiedsontwikkeling? Nutsbedrijven zitten dat namelijk wel!”.

Goede vraag waar ook wij uiteraard graag verandering in zien. Nu komen wij vaak laat in beeld en is het lastig om optimaal gebruik te maken van de ondergrond als duurzame oplossing voor het leveren van warmte. Stedenbouwkundige kaders en randvoorwaarden worden vaak al vroegtijdig vastgelegd waardoor leidingtracé en bouwkundige voorzieningen moeilijk zijn in te passen.

Uiteindelijk werkt dit altijd onnodig kosten verhogend of geeft dit een vertraging op de planning.

Samen willen we impact maken, ook in efficiëntie!