20 januari 2023

De Koploper gaat voor 0!

Aan de Burgemeester Jamessingel in Gouda komt nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’, voorheen bekend als C1K2. Samen met Mozaïek Wonen en Dura Vermeer heeft Eteck de overeenkomst getekend om langjarig duurzame warmte en koude te leveren aan de appartementen en maatschappelijke ruimtes op dit project.

De bouw van de Koploper is inmiddels gestart. Pal aan het spoor, op loopafstand van de stad, tussen de Cinema en het Rabobank kantoor komt het nieuwbouwcomplex. Een hele centrale plek voor Gouwenaars die met de trein reizen en houden van het gemakt van het centrum onder handbereik. Deze nieuwbouw is onderdeel van het project Gouda Spoorzone.

Samen met Bogro Snelrewaard gaat Eteck de warmte installaties realiseren. De benodigde energie wordt opgewekt met een collectieve warmtepomp. Deze zijn gekoppeld aan een Warmte Koude Opslag (WKO) systeem in de bodem. De bewoners ontvangen via een afleverset in hun woning de warmte en koude van Eteck. Met dit gasloze systeem gaat de Koploper voor nul. Nul gebruik van fossiele brandstoffen en nul procent CO2-uitstoot.