Kaart van Nederland met projecten met aquathermie (TEO, TED en TEA) Kaart van Nederland met projecten met aquathermie (TEO, TED en TEA)
18 mei 2020

Aquathermie in Nederland

Nog geen jaar na het ondertekenen van de Green Deal Aquathermie zijn de aquathermieprojecten in Nederland in kaart gebracht op initiatief van het Netwerk Aquathermie (NAT).

Als kennispartner van het NAT hebben wij uiteraard onze bijdrage geleverd en onze projecten op de kaart laten zetten. De getoonde projecten maken ieder gebruik van aquathermie en betreffen zowel TEO- (thermische energie uit oppervlaktewater), TEA- (thermische energie uit afvalwater) als TED- (thermische energie uit drinkwater) projecten.

Het juiste energieconcept kiezen

In Nederland staan bijna 8 miljoen woningen en daar komen jaarlijks nieuwe woningen bij. Het duurzaam verwarmen van deze woningen en de utiliteit kan tonnen CO₂-reductie opleveren. De toepassing van aquathermie wordt daarbij steeds vaker gezien als mogelijke oplossing. Maar hoe bepaal je welk energieconcept nu de beste is voor een project? In onze animatievideo’s leggen we graag uit hoe we dat doen. Zo kunnen we samen gaan voor nul CO₂-uitstoot, nul gebruik van fossiele brandstoffen en 100% wooncomfort!