Artist impression van project Antoni in Delft. Artist impression van project Antoni in Delft.
25 november 2020

Antoni Delft duurzaam verwarmd

Naast het oude stationsgebouw van Delft wordt Antoni gerealiseerd, een nieuw modern complex. De 39 appartementen en het 5.400 m2 grote Ibis Style Hotel worden vanaf eind dit jaar door Eteck voorzien van duurzame warmte, koeling en warm tapwater.

Het collectieve warmte-koudeopslagsysteem (WKO) levert duurzame warmte en verkoeling door middel van warmtepompen en PVT-panelen. De PVT-panelen zetten niet alleen zonlicht om in elektriciteit maar onttrekken tevens warmte. Hierdoor worden de WKO-bronnen op een duurzame manier geregenereerd.

“Een landmark in Delft pal naast het oude centraal station, samen met onze partner Vink Bouw 100% fossielvrij.’’
Merijn Brouwer, ontwikkelaar bij Eteck

Over Antoni en Eteck in de spoorzone Delft

Antoni ligt pal naast het oude en nieuwe centraal station van Delft. Nadat het treinverkeer volledig ondergronds is aangelegd, is Antoni het eerste project in de Spoorzone Nieuw Delft. Een multifunctioneel gebouw, met hotel, werkruimtes, expositieruimtes, winkels en appartementen. Tevens bevindt zich in de kelder een openbare fietsenstalling voor 2.400 fietsen.

Ook 9 naastgelegen woningen, 184 binnenkort op te leveren appartementen in het Van Leeuwenhoek kwartier en 113 reeds in exploitatie zijnde appartementen in het project Volt worden door Eteck voorzien van duurzame warmte en koeling. Onderweg naar 0!

Meer lezen over dit project? https://www.woneninantoni.nl/