Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Werken aan beter

Iedere dag streven we naar maximale impact op de verduurzaming van de warmte- en koudevraag. Toch vinden we dat niet genoeg. We willen onze impact vergroten. We geven niet alleen om de aarde, maar ook om de maatschappij. Daarom ondernemen we allerlei activiteiten die de wereld beter maken. Want het kan altijd beter. En daar gaan wij voor.
''Door bij te dragen aan goede doelen, gerelateerd aan onze missie, creëren we meer maatschappelijk bewustzijn''
Niek de Wit - Teamlid MVO bij Eteck
Het beeld wat staat voor MVO bij Eteck. Een man die een kind in een kruiwagen in de tuin duwt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is onderdeel van onze bedrijfsvoering. Medewerkers leveren hier een belangrijke bijdrage aan; van kleine tot grote initiatieven!

Zo hebben we bij de voedselbank in Waddinxveen geholpen. Niet alleen met een donatie maar daadwerkelijk helpen met het klaarzetten van de pakketten en het doneren van koffie en waspoeder. Deze producten zijn pure luxe voor de 240 gezinnen die gebruik maakten van de voedselbank. Maar ook kleinere initiatieven krijgen de aandacht zoals een collega die gesponsord is bij deelname aan de Roparun. Deze stichting organiseert o.a. activiteiten voor ongeneeslijk zieke mensen en ''voegen leven toe aan dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven''. En onze kerstpakketten zijn onderdeel van het MVO beleid. Medewerkers krijgen de keuze om de waarde van hun kerstpakket te doneren voor MVO doelen, waarbij Eteck deze waarde verdubbeld. Zo hebben we o.a. een mooie donatie kunnen doen aan de Cliniclowns.

Met Pantar, een sociaal leer- en werkbedrijf uit Amsterdam, hebben we een samenwerking om oude energiemeters te laten demonteren en te laten recyclen. Hiermee geven we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding en dragen we bij aan een betere scheiding van grondstoffen. Lees hier meer over deze fijne samenwerking.